Anlık Bildirim

AMD yöneticisi: “Hibrit çalışmanın etkisiyle dizüstü bilgisayarlara geçiş artıyor”

AMD'nin EMEA Bileşen Kanalı Direktörü Omar Fakhri, firmanın planları, pandeminin etkisi ve Zen 4 işlemciler hakkında açıklamalarda bulundu. Fakhri, dizüstü bilgisayarlara ilginin artığını söyledi.

AMD yöneticisinden Zen 4 işlemcileri ve pandemi hakkında açıklama Tam Boyutta Gör

AMD’nin EMEA (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) Bileşen Kanalı Direktörü Omar Fakhri, firmanın 2021-2022 dönemindeki planları ve sektörün durumu hakkında açıklamalar yaptı.  Yeni çıkacak Zen 4 işlemcilere de değindi.

EMEA bölgesindeki AMD işlemcileri ve ekran kartı satışlarını artırmak için çalışmalar yürüten AMD EMEA Bileşen Kanalı Direktörü Omar Fakhri, firmanın geçen yıl birinci önceliğinin oyun pazarından daha büyük pay elde etmek olduğunu söyledi. AMD Ryzen 5000 serisi masaüstü işlemcilerinin pazara sürülmesinin en büyük sebebini de buna bağlıyor. 2021 yılında ise oyun sektörünün yanı sıra iş istasyonu pazarına da öncelik verildiğini belirten Omar Fakhri, AMD Ryzen™ Threadripper™ ve Threadripper™ Pro işlemcilerinin bu hedefe yönelik olduğunu belirtiyor.

AMD yöneticisinden Zen 4 işlemcileri ve pandemi hakkında açıklama Tam Boyutta Gör

AMD'nin yılın kanal günlerine yönelik planlarından bahseden Omar Fakhri şunları söyledi:

“Bu ürünler (Threadripper ve Threadripper Pro) özellikle içerik oluşturucular, geliştiriciler ve bilgisayar meraklıları düşünülerek tasarlandığından, bu alandaki kullanıcı deneyiminin kalitesinde önemli bir fark yaratabileceğimize inanıyoruz. AMD Ryzen™ Threadripper™ Pro işlemci çeşitleri, kurumsal düzeyde güvenlik ve yönetilebilirlik ekleyerek liderlik performansını artırıyor. Bu nedenle, 2021'in geri kalanı için en önemli önceliklerimiz, oyun meraklısı, AAA sistem entegrasyonu ve tüketici alanında, ticari KOBİ segmentinde ve üst düzey masaüstü / iş istasyonlarında ortaklarımızla yakın çalışmak. Şimdi, AMD'nin işini bu pazar segmentlerine yönlendirmeye ve bu pazarlarda uzmanlaşmış kanal ortaklarına destek sunmaya devam etmeye her zamankinden daha fazla odaklanmış durumdayız. Heyecanlı bir yıl olacak" ifadelerini kullandı.

Pandeminin satışlara olumlu etkisinin olduğunu ifade eden Omar Fakhri, hibrit çalışma eğiliminin etkisiyle dizüstü bilgisayarlara ilginin arttığını vurgulayarak şöyle devam etti:

“2020'nin başında, birçok şirket gibi önümüzde bazı zorluklar olacağını biliyorduk. Pandemi dönemindeki belirsizlik seviyesi birçoğumuz için keşfedilmemiş bir bölgeydi. Ancak ürünlerimize olan talebin hızlandığı kısa sürede ortaya çıktı. Geçen yıl, birçok tüketicinin karantina sırasında hızla ev ofisleri kurması ve yeni oyun ekipmanlarına yatırım yapmasıyla iş segmentimiz için çok başarılı bir yıl oldu. Gündüzleri çalışan ve daha sonra aynı ekipmanı akşamları oyun veya eğlence için kullanan insanlarla birlikte “hibrit çalışma” eğiliminin ortaya çıktığını hızla anlamaya başladık. Gördüğümüz bir diğer önemli eğilim de dizüstü bilgisayarlara geçiş. Buradaki satın alma kararı, muhtemelen pandemi sonrası “yeni normalin” öngörülebilir gelecekte evden ve sahada çalışmanın bir karışımıyla çok daha esnek çalışmayı içereceği görüşünden kaynaklanıyor.”

AMD Zen 4 çalışmaları sürüyor

"AMD, sürekli yenilik ve performans kazanımları sağlamak için güçlü yol haritası oluşturmaya kararlı" diyen Omar Fakhri, Zen 4, işlemci ve ekran kartı konusundaki yol haritası hakkında da şu ifadelerde bulundu;

"Zen 4 çekirdeği şu anda tasarım aşamasında ve gelişmiş 5nm işlem teknolojisini kullanması hedefleniyor. AMD RDNA™ 2 Mimarisi, düşük güç ve düşük gecikme süresinde yüksek bant genişliği performansı sağlayan yepyeni bir önbellek düzeyi olan AMD Infinity Cache'nin piyasaya sürülmesiyle eskisinden daha da verimli hale geldi. Zen mimarisinin en iyi yüksek frekanslı yaklaşımlarından yararlanan AMD Infinity Cache, gelecek için ölçeklenebilir performans sağlayacak."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim