Anlık Bildirim

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi, Irak'taki savaşı anlatan Six Days in Fallujah oyununun yayınlanmasını istemiyor

Daha önce iptal edilen II. Felluce Muharebesi'ni konu alan savaş oyunu Six Days in Fallujah, geçtiğimiz aylarda bir kez daha duyurulmuştu. Oyun için bu sefer de tepkiler gelmeye başladı.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi, Irak'taki savaşı anlatan Six Days in Fallujah oyununun yayınlanmasını istemiyor Tam Boyutta Gör

Yayıncılığını Victura'nın yaptığı, geliştiriciliğini ise Highwire Games'in yaptığı birinci şahıs bakış açısına sahip olan Six Days in Fallujah'a tepkiler gelmeye başladı. 

Six Days in Fallujah, normalde Konami tarafından yayınlanacaktı ancak savaş karşıtı grupların ve savaş gazilerinin oyunun eleştirilmesinin ardından gelen tepkiler sonucunda Konami oyunu iptal etmişti. Oyun da Victura tarafından geçtiğimiz aylarda tekrardan duyuruldu. Ancak oyun yeniden tepkiler almaya başladı. 

Washington DC merkezli, Müslümanlar için kurulan Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi; Valve, Sony ve Microsoft ile iletişimie geçerek oyunun yayınlanmasını reddetmelerini talep etti. Şirketlerin henüz durum ile ilgili bir açıklaması yok. Amerikan-İslami İlişkiler Konseyi'nin koordinatörlerinden Huzaifa Shahbaz durum ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Microsoft, Sony ve Valve'i; dünyada Müslümanlara karşı yapılan şiddeti normalleştirecek olan bir Arap cinayet simülatörü olan Six Days in Fallujah'yı yayınlamayı reddetmesini istiyoruz. Six Days in Fallujah, hayatını kaybeden yüzlerce sivilin olduğu şiddeti haklı çıkarmaya ve Müslüman karşıtlığını güçlendirmeye hizmet ediyor."

Six Days in Fallujah, 2004'te Irak'ta gerçekleşen II. Felluce Muharebesi'ni konu alıyor. Stüdyonun olayları gerçeğe en yakın şekilde anlatabilmek için birçok askerle röportaj yaptığı belirtilmişti. Oyun bu yıl içerisinde konsollar ve PC için çıkacak. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim