Anlık Bildirim

Android 12 Go tanıtıldı: İşte özellikler

Android 12 Go sürümü Android 12 işletim sisteminden pek çok özelliği miras alırken akıcı bir kullanıcı tecrübesi ve uzun kullanım süreleri için farklı optimizasyonlar barındırıyor.

Mobil cihazlarda en az 4GB RAM veya 32GB depolama gibi gereksinimler söylene dursun maliyetler nedeniyle halen dünyanın büyük kısmında 1GB-2GB RAM bellekler ve 8GB-16GB depolama alanları tercih ediliyor. İşte Android Go versiyonu da bu ihtiyaçtan doğdu. 

Android 12 Go neler sunuyor?

Google’ın uzun süredir devam ettirdiği Android Go sürümü düşük donanımlı telefonlar için sistemi verimli kullanacak yazılımlar amaçlıyor. İşletim sisteminin kendisi ve uygulamaları kaynak kullanımını azaltarak cihazların akıcı çalışmasını sağlıyor. Haliyle standart uygulamaların verimli çalışmasını beklemek biraz hayal oluyor. 

Android 12 Go sürümüne yapılan optimizasyonlar ile birlikte uygulamalar yüzde 30 daha hızlı bir şekilde açılıyor ve akıcı animasyonlara sahip. Üçüncü taraf geliştiricilere de bu API sağlanacak ve tüm uygulamalar hızlanacak. 

Belirli zaman dilimlerinde kullanılmayan uygulamalar bekleme moduna alınıyor ve batarya ömrüne katkı yapılıyor. Files Go uygulaması ise silinen dosyaların 30 gün sonra geri alma imkânı veriyor. Yakındakiler özelliği ise uygulamaların paylaşımına izin veriyor ve mağazadan indirmek gerekmiyor. 

Web sayfalarını gezerken son uygulamalar kısmına eklenen Dinle ve Tercüme Et kısa yolları sayesinde haberleri dinlemek veya hızlı tercüme yapmak mümkün oluyor. Ekran kilidi üzerinde profil değişimi yapılabilirken Gizlilik Paneli ile de uygulamaların kişisel verilerinize ve donanıma erişimini görebiliyorsunuz. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim