Anlık Bildirim

Android 12'nin yeni özellikleri belli oldu: Oyun Modu ve daha fazlası

Google'ın Android 12 ile birlikte kullanıma sunacağı yeni özellikler detaylanıyor. Mobil işletim sisteminin bir sonraki sürümünde yer alacak yeni özellikler hakkında bazı detaylar ortaya çıktı.

Android 12'nin yeni özellikleri belli oldu: Oyun Modu ve daha fazlası Tam Boyutta Gör

Android 12'nin ilk beta sürümü çok kısa bir süre içerisinde yayınlanacak. Google yeni mobil işletim sistemini bu yılın ikinci yarısında genel kullanıma sunmayı planlıyor.

Geçtiğimiz günlerde Android 12'nin ekran görüntüleri ortaya çıkmıştı. Bu kez de beraberinde getireceği yeni özellikler hakkında bazı önemli detaylar sızdırıldı.

Oyun Modu

Android 12'de GameManager isimli bir Oyun Modu yer alacak. Bu modun performans artışı sağlamaya yönelik olması beklenmiyor. Sadece sorunsuz bir oyun deneyimi için uygun zemin hazırlayacak.

Oyun Modu, çalışan tüm uygulamaları kapatarak bellek kullanımını azaltacak. Ayrıca akıllı telefonunuzun Rahatsız Etmeyin modunu etkinleştirecek ve bildirimlerin oyun deneyimini bölmesine izin vermeyecek.

Android 12'nin yeni özellikleri belli oldu: Oyun Modu ve daha fazlası Tam Boyutta Gör

Akıllı Otomatik Döndürme

Android yıllardır ekranı otomatik döndürme özelliğini destekliyor. Ancak şimdiye kadar sadece ivmeölçer ve jiroskop sensörlerinden alınan verilere göre çalışıyordu.

Artık bu özellik için ön kamera da kullanılacak. Selfie kamerası kullanıcının kafasının konumunu tespit ederek otomatik döndürmenin daha düzgün çalışmasını sağlayacak.

Parlaklığı Düşür Seçeneği

Google, Parlaklığı Düşür olarak adlandırılan bir özellik sunmaya hazırlanıyor. Henüz çok fazla detay yok ancak kullanıcılar "Hızlı Ayarlar" bölümüne eklenecek bu seçenek sayesinde ekran parlaklığını önceden belirledikleri seviyeye hızlı bir şekilde düşürebilecekler.

Şu an için Android 12 hakkında bildiklerimiz bu kadar. Google'ın ilk geliştirici önizleme sürümünü yayınlamasının ardından, yeni nesil mobil işletim sistemiyle ilgili daha fazla şey öğreneceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim