Anlık Bildirim

Android 12'nin ilk ekran görüntüleri ortaya çıktı

Google'ın sonbaharda kullanıma sunmayı planladığı Android 12'nin ilk ekran görüntüleri sızdırıldı. Mobil işletim sisteminin yeni sürümü hem görsel hem de fonksiyonel anlamda birçok yenilik sunacak.

Android 12'nin ilk ekran görüntüleri ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Android 12'nin ilk ekran görüntüleri XDA Developers web sitesi tarafından yayınlandı. Arama devinin yeni mobil işletim sistemi pek çok görsel değişikliği beraberinde getirecek.

Sistem renkleri artık seçilen temaya göre ayarlanıyor. Ekran görüntülerinde ağırlıklı olarak bej rengin hakim olduğu bir renk temasının etkin hale geldiğini görüyoruz.

Android 12'nin ilk ekran görüntüleri ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Bildirim Panelinde yer alan hızlı ayar kutucuklarının sayısı altıdan dörde düşürüldü. Haliyle simgeler daha da büyüdü. Ayrıca konuşma ve uyarı bildirimleri artık birbirinden daha belirgin şekilde ayrılıyor.

Yeni gizlilik göstergeleri

Android 12 ile birlikte durum çubuğunda uygulamanın kamera, mikrofon veya GPS erişimi kullanıp kullanmadığını gösteren renkli bir gizlilik göstergesi yer alacak. Bu özellik ilk olarak iOS 14'te sunulmuştu.

Android 12'nin ilk ekran görüntüleri ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Ek olarak ayarlar menüsündeki Gizlilik bölümününün de güncelleneceğini belirtelim. Kullanıcılar, tüm uygulamalar için mikrofon, kamera veya konum erişimini tamamen devre dışı bırakabilecekler.

Android 12'nin ilk ekran görüntüleri ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Android 12'nin ilk beta sürümünün birkaç hafta içerisinde yayınlanması bekleniyor. Google yeni mobil işletim sisteminin final sürümünü ise muhtemelen sonbaharda genel kullanıma sunacak.

Kaynakça https://www.xda-developers.com/android-12-first-look-screenshots/ https://www.androidpolice.com/2021/02/08/these-screenshots-could-reveal-huge-ui-changes-in-android-12/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
25498 kez okundu.
17 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
android 12, ekran görüntüleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim