Anlık Bildirim

Android'deki 444 bin oyundan 8 bini Türk yapımı

42matters'ın Android platformuna yönelik hazırladığı 2021 Türkiye Mobil Oyun İstatistikleri araştırması yayınlandı. Türk yayıncıların mobil oyunları, ortalamaya göre daha fazla indiriliyor.

Android'deki 444 bin oyundan 8 bini Türk yapımı Tam Boyutta Gör

Türkiye’de geliştirilen mobil oyunlar dünyanın dört bir yanında yaygın olarak oynanıyor. Yerli geliştiricilerin oyunları, listelerde zirveye oynuyor. Bu durumu gözler önüne seren bir araştırma raporu yayınlandı.

Mobil uygulama veri analizi şirketi 42matters’ın Android platformuna yönelik 2021 Türkiye Mobil Oyun İstatistikleri araştırmasına göre, Google Play'de 173 bin 421 oyun yayıncısı arasında 2 bin 797'den fazla Türk yayıncı bulunuyor. Google Play'de 444 bin 258 oyun arasında Türk yayıncıların sunduğu 8 bin 383’ten fazla oyun bulunuyor. Rapora göre, Türk yayıncıların oyunlarının ortalama puanı 5 üzerinden 3,94.  Bu puan, tüm mobil oyunların genel ortalama puanı olan 3,78'den daha iyi bir ortalamaya gelindiğini gösteriyor.

Dünya genelindeki Android oyunların ortalama indirme miktarı 456 bin 73 iken Türk oyun stüdyoları tarafından geliştirilen oyunların ortalama indirme sayısı 767 bin 64 olarak belirlendi. Türklerin geliştirdiği oyunlar, diğer oyunlara göre daha fazla indirme rakamlarına ulaşıyor.

Yerli oyun geliştiricilerinin pandemiye rağmen hızla yol kat ettiklerini belirten IFASTURKEğitim, Ar-Ge ve Destek Kurucusu Mesut Şenel, “Oyun geliştiricilere verilen destekler ve artan bilinç, ülkemizdeki oyun pazarının büyümesini sağlıyor. Türk oyun sektörünün çok katmanlı bir endüstriye dönüşmesi, devlet desteklerinin daha fazla girişimciyle buluşmasıyla doğru orantılı. Oyun geliştiriciler başta personel istihdam, komisyon, reklam, yurt dışı kira ve marka desteği gibi pek çok alanda destek alma olanağına sahip.” açıklamasında bulundu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10075 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
42matters, mobil oyun ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim