Anlık Bildirim

Google Jamboard ile tanışın

Microsoft’un kurumlara yönelik olarak hazırladığı Surface Hub dokunmatik ekranına karşı Google da hamle yapıyor. Google Jamboard, çevrimiçi olarak ortak çalışma imkanı sunacak.

Uzun yıllar yazılım tarafında aktif olan Google’ın Nexus programı ile birlikte donanım tarafına da adım attığını görmüştük. Akıllı telefonlar, tabletler, medya oynatıcıları, set üstü televizyon kutuları, Chromebook bilgisayarlar hep belirli bir boyut çerçevesinin içerisinde kalmıştı. Şimdi ise çok farklı bir ürün geliyor.

Kurumsal Pazar Hedefleniyor

Daha çok Microsoft’un Surface Hub panelini karşısına alan Google Jamboard, interaktif bir yazı tahtası. Bulut altyapısına bağlı olan 55 inçlik dev ekran, 4K çözünürlüğe sahip. Özel bir ekran kalemi barındıran tahta, yaptığınız her çalışmayı otomatik olarak Google Drive klasörüne kaydediyor. Google bu çalışmalara Jam adını vermiş.

Tahtanın diğer bir önemli özelliği ise gerçek zamanlı olarak ortak çalışmaya imkan tanıması. Google’ın hali hazırdaki Docs veya Sheet gibi uygulamalarını anlık olarak diğer arkadaşlarınızla birlikte çevrimiçi düzenleyebiliyorsunuz. Arkadaşlarınız ister yanınızda olsun ister farklı mekanlarda olsun mobil cihazlarında değişiklikleri anında görebiliyor ve katkı yapabiliyor.

Üst kısmında bir web kamerası olan tahtada yaptığınız çalışmaları Hangouts üzerinden de yayınlayabiliyorsunuz. Özel uygulamalar yardımıyla Android ve iOS cihazlardan çalışmaya katılabiliyorsunuz. Tümü çevrimiçi ve anlık olarak gerçekleşiyor. 1mm ölçeğine kadar ince yazılar yazabildiğiniz gibi parmağınızla da tahtayı kontrol edebiliyorsunuz. Tahta 16 noktadan dokunmatik.

Tahtanın alt kısmında pasif ekran kalemi ve silgi için bir tezgah yer alıyor. Ayrıca bu kısma hoparlör de yerleştirilmiş. Tahtanın hem standı hem de duvara asma aparatı mevcut. USB ve HDMI bağlantıları ile tahta harici bir ekran olarak da kullanılabiliyor.

Google Jamboard, kurumsal pazara hitap eden bir ürün ve G Suite müşterilerine yönelik olarak sunulacak. 2017 ortalarında piyasaya çıkması beklenen tahta için 6000$ fiyat etiketi belirlenmiş.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim