Anlık Bildirim

El Salvadorluların yarısından fazlası Bitcoin’in ne olduğunu bilmiyor

Yeni bir anket Bitcoin’i yasal para birimi ilan eden El Salvador’da bulunan vatandaşların %54’lük bir kısmı Bitcoin ve diğer kripto para birimleri hakkında pek bilgi sahibi olmadığını ortaya koydu.

El Salvador, Bitcoin’i (BTC) resmi para birimi ilan etmiş ve tüm dünyanın gündemine oturmuştu. Ülkenin bu kararı, birçok vatandaş ve Ulusal Para Fonu tarafından şüphe ve eleştiriyle karşılaşmıştı.

Yapılan yeni bir anket de ülkedeki vatandaşların lider kripto para birimi hakkında ne kadar az bilgi sahibi olduğunu gözler önüne serdi. Ankete göre El Salvadorluların %54’ü Bitcoin’in ve diğer kripto para birimleri hakkında herhangi bir bilgiye sahip değil.

Anket sonuçları Tam Boyutta Gör

Ankette, Bitcoin’in yanı sıra Ethereum, Litecoin, Dogecoin ve EOS gibi kripto paralara da yer verildi. Sonuçlarda ise insanların %40’ının Bitcoin, %9’unun Ethereum, %8’inin Litecoin, %5’inin Dogecoin ve %1’i EOS hakkında bilgiye sahip.

Anketi yürüten Sherlock Communications direktörü Patrick O’Neill da Cointelegraph’a verdiği röportajda şunları söyledi: “El Salvador’dan topladığımız veriler, şaşırtıcı bir şekilde ülkede kripto para birimleri ile ilgili yüksek düzeyde kafa karışıklığı olduğunu açıkça bize gösteriyor.

“Hiçbir şey bilmiyoruz”

Ankette sorulan diğer sorularda da bu veriler desteklendi. “Kripto paralara yatırım yapmanızı ne sağlar?” sorusuna cevap verenlerin %46’sı “hiçbir şey” cevabını verdi. Ülkenin geleceğinin nasıl olacağı sorulduğunda da cevap verenlerin %32’si bu konuyla ilgili hiçbir fikri olmadığını belirtti.

Ülkenin vatandaşı olan bir gazeteci de yaptığı açıklamalarda, “Bitcoin’i bilmiyoruz. Nereden geldiğini, bize kâr mı zarar mı getireceğini bilmiyoruz. Gerçekten hiçbir şey bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim