Anlık Bildirim

Çin’in baskıları App Store’daki kutsal kitap uygulamalarının kaldırılmasına yol açtı

Çin, son zamanlarda internete yönelik kısıtlamalarını artırıyordu. Bu baskıların sonucunda da kutsal kitap uygulamaları ve Amazon’un Audible uygulaması ülke çapında App Store’dan kaldırıldı.

Çin’in internet kullanımına yönelik düzenleyici baskıları devam ediyor. Bu baskılar sonucunda, Amazon’un sesli kitap uygulaması Audible ve İslam ve Hristiyanlığa ait birçok kutsal kitap uygulaması App Store’dan kaldırıldı.

Çin'de Apple'a yönelik baskılar devam ediyor Tam Boyutta Gör

Audible cuma günü bir yaptığı açıklamada, “izin gereklilikleri nedeniyle” App Store’da bulunan uygulamasının Çin anakarasında kaldırıldığını ifade etti. App Store’da bulunan Kuran ve İncil okuma ve dinleme uygulamalarının yapımcıları da hükümetin talebi üzerine uygulamalarını App Store’dan kaldırdıklarını duyurdu.

Apple ise alınan bu kararlarla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. “Quran Majeed” isimli uygulamanın yapımcısı olan Pakistan Veri Yönetim Hizmetleri de Çin’den bu konuyla ilgili açıklama beklediklerini, ülkede uygulamayı kullanan 1 milyon kullanıcının olduğunu belirtti.

Şirketten bir yetkili olan Hasan Shafiq Ahmed yasaklarla ilgili, “Uygulamayı daha önce indirmiş olanlar kullanmaya devam edebilir. Ancak yeni indirmeyi planlayanlar uygulamaya ulaşamayacak. Uygulamanın geri yüklenmesi için Çinli yetkililerden onay almaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Birçok kutsal kitap uygulaması App Store'dan kaldırıldı

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi de bu yasaklarla ilgili Apple’ı kınadı. Konsey, teknoloji devinin Çin’in Müslümanlara ve diğer dinlere mensup insanlara zulmünü mümkün kıldığını belirtti.

Çin’in internete yönelik düzenleyici baskıları devam ediyor. Dün yapılan bir açıklamada da Microsoft ülkede LinkedIn’i “baskılar” sebebiyle kapatacağını duyurmuştu.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8871 kez okundu.
32 kişi, toplam 37 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çin, app store ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim