Anlık Bildirim

Microsoft, Çin’de LinkedIn’i kapatıyor

Microsoft tarafından yapılan yeni bir açıklamaya göre dev şirket, “Çin hükümetine uymanın zorlaşması” sebebiyle sosyal iş ağı LinkedIn’i ülkeden çekme kararı aldı.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, perşembe günü paylaştığı bir blog gönderisinde sosyal iş ağı LinkedIn’i Çin’de kapatma kararı aldığını duyurdu ve bu tarz kararlar alan ABD’li şirketler arasına katıldı.

LinkedIn Çin'de kapanıyor Tam Boyutta Gör

Açıklamalara göre bu karar Çin hükümetinin ülkedeki internet kurallarını sıkılaştırması, bu yüzden de “Çin hükümetine ayak uydurmanın zorlaşması” sebebiyle geldi. Wall Street Journal’in haberine göre de Çin’in internet düzenleyicisi, bu yılın başlarında LinkedIn’e içeriklerini düzenlemesi gerektiğini bildirmiş, bunun içinde sosyal ağa 30 gün süre vermişti.

Açıklamalara göre ülkede LinkedIn’ın yerini Injobs isimli yeni bir uygulama alacak. Bu uygulamada LinkedIn’de bulunan “bağlantı kurma” gibi bazı özellikler olacak; ancak herhangi bir sosyal akış, gönderi veya makale paylaşma olmayacak.

LinkedIn’in açıklamalarında şu ifadeler kullanıldı: “Çinli üyelerin iş ve ekonomik fırsat bulmalarına yardımcı olmada başarılı olduk ancak sosyal yönlerde aynı düzeyde bir başarıya ulaşamadık.”

Hükümet, kullanıcı bilgilerinin uygunsuz kullanıldığını belirtti

Mart ayında üye alımı durdurulmuştu

Çin’deki faaliyetlerini azaltan teknoloji devleri arasında Google ve ülkeden resmen yasaklanan Twitter da yer alıyor.  

Dünya çapında 300 milyondan fazla insanın kullandığı LinkedIn mart ayında da “düzenleyici sorunlar” sebebiyle ülkede yeni üye almayı durdurduğunu açıklamıştı. Çin de mayıs ayında Microsoft’un Bing arama motorunun ve LinkedIn’in ve diğer 100 uygulamanın kullanıcı bilgilerini uygunsuz bir şekilde kullandığını tespit ettiğini açıklamış ve bu durumun düzeltilmesini dev şirketten talep etmişti.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim