Anlık Bildirim

Apple, 2023'te iPhone'larda kendi 5G modemini kullanmaya başlayacak

Qualcomm, Apple'ın 2023 yılı itibarıyla iPhone'larda kendi 5G modemini kullanmaya başlayacağını doğruladı. Şirket söz konusu tarihte modem ihtiyacının yüzde 80'lik kısmını kendi karşılayacak.

Apple, 2023'te iPhone'larda kendi modemini kullanmaya başlayacak Tam Boyutta Gör

Mac bilgisayarlarda kendi işlemcisini kullanmaya başlayan Apple dışa bağımlılık oranını azaltmaya devam edecek gibi görünüyor. Qualcomm, Cupertinolu şirketin 2023 yılı itibarıyla cihazlarında kendi modemini kullanmaya başlayacağını dolaylı olarak doğruladı.

Qualcomm'un finans departmanı başkanı Akash Palkhiwala'ya göre Apple önümüzdeki birkaç yıl içinde iPhone'larda kendi 5G modemine geçiş yapacak. Elbette ki bu durum Qualcomm'un Apple'dan aldığı siparişlerde gözle görülür bir düşüşe yol açacak.

Apple, 2023'te iPhone'larda kendi modemini kullanmaya başlayacak Tam Boyutta Gör

Qualcomm'un payı yüzde 20'ye düşecek

Yonga üreticisi, 2023'te her beş Apple cihazından yalnızca birinin Qualcomm modeme sahip olacağını tahmin ediyor. Yani bu da yüzde 20 demek. Apple iki yıl sonra iPhone'larda kullanılacak modemlerin yüzde 80'ini kendisi tedarik edecek.

Qualcomm'un Yatırımcı Günü etkinliğinde dile getirilen bu durum pek de sürpriz sayılmaz. Zira Apple'ın iPhone'lar için kendi modemini geliştirdiği birkaç yıldır biliniyor. Şirket, 2019'da Intel'in modem bölümünü 1 milyar dolara satın almıştı. Qualcomm'un üst düzey yöneticisi Palkhiwala sadece bize spesifik bir zaman çizelgesi vermiş oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim