Anlık Bildirim

Apple, 2023'te Qualcomm'a veda ederek kendi 5G modemini kullanmaya başlayacak

Ünlü analist Ming-Chi Kuo, Apple'ın 2023 yılından itibaren iPhone'larda kendi 5G modemini kullanmaya başlayacağını söyledi. Şirket böylelikle 5G modem tedariği konusunda Qualcomm'a bağımlı kalmayacak.

Apple, 2023'te Qualcomm'a veda ederek kendi 5G modemini kullanmaya başlayacak Tam Boyutta Gör

Apple ile ilgili isabetli tahminleriyle tanıdığımız analist Ming-Chi Kuo yeni bir raporla gündeme geldi. Deneyimli analiste göre şirket 2023'te çıkış yapacak iPhone modelleriyle birlikte cihazlarında kendi 5G modemini kullanmaya başlayacak.

Apple birkaç yıl daha Qualcomm çözümlerini kullanmaya devam edecek olsa da söz konusu tarih itibarıyla bu bağımlılığından kurtulacak. Cupertinolu dev kendi 5G modemlerine geçiş yaptıktan sonra Qualcomm'un sipariş kaybını telafi edecek yeni müşteriler bulması gerekecek.

Apple, 2023'te Qualcomm'a veda ederek kendi 5G modemini kullanmaya başlayacak Tam Boyutta Gör

Apple'ın 5G modeminden beklentiler yüksek

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz Mart ayında Barclays analistleri Apple'ın 2023'ten itibaren iPhone'lara kendi 5G modemini entegre etmeyi planladığını söylemişti. Şirketin 5G modem tasarladığına yönelik ilk bilgiler geçen yıl ortaya çıktı.

Apple tarafından geliştirilen modemlerin, Qualcomm veya Intel'in çözümlerine kıyasla daha yüksek hızlar, iyileştirilmiş gecikme süresi ve başka avantajlar sunması bekleniyor. Şirket 2019 yılında Intel’in akıllı telefon modemi iş kolunun büyük bölümünü bünyesine katmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim