Anlık Bildirim

Apple Car projesinin baş mühendislerinden biri şirketten ayrıldı

Apple, sürücüsüz elektrikli otomobili için üretim ortağı arayışındayken Apple Car projesinin baş mühendislerinden biri olan Benjamin Lyon şirketeki görevini bıraktı.

Apple Car projesinin baş mühendislerinden biri şirketten ayrıldı Tam Boyutta Gör

Apple'ın sürücüsüz elektrikli otomobil projesi uzunca bir süredir gündemde. Son zamanlarda şirketin üretim ortaklığı için Hyundai ve Nissan gibi otomotiv markalarıyla görüşmeler yaptığını duyuyoruz.

Apple Car gerçeğe dönüşmeye adım adım yaklaşırken projenin önemli bir ismi şirketten ayrıldı. Sensör geliştirme ekibine liderlik eden Benjamin Lyon artık Apple bünyesinde görev yapmayacak.

Apple Car projesinin baş mühendislerinden biri şirketten ayrıldı Tam Boyutta Gör

Uzay şirketine transfer oldu

Lyon, 20 yılı aşkın bir süredir Cupertinolu şirkette çalışıyordu. Deneyimli mühendis iPhone, iPad, Mac ve dokunmatik cihazların geliştirilmesine katkıda bulunan önemli bir isimdi.

Lyon, 2014 yılında Apple Car projesine dahil oldu ve sürücüsüz otomobil ekibinin kurulmasına yardım etti. Kendisi şu an uzay girişimi Astra'nın baş mühendisi.

Uzaya 150 kilograma kadar kargo taşımak için kullanılacak küçük ve düşük maliyetli roketler geliştirmek üzere çalışıyor.

Kaynakça https://www.macrumors.com/2021/02/17/apple-car-benjamin-lyon-astra/ https://techcrunch.com/2021/02/17/astra-hires-longtime-apple-veteran-benjamin-lyon-as-chief-engineer/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim