Anlık Bildirim

Apple Çin'de lider oldu: İlk defa başardı

Apple, 2023'te ilk defa Çin'in en çok telefon satan firması oldu. %17,3'lük rekor pazar payına ulaşan Apple, güçlü Çinli rakiplerini geride bırakarak ilk sırada yer aldı.
Apple Çin'de lider oldu: İlk defa başardı Tam Boyutta Gör
Apple, 2023'te ilk defa Çin'in en çok telefon satan firması oldu. International Data Corporation (IDC)'nin verilerine göre %17,3'lük rekor pazar payına ulaşan Apple, güçlü Çinli rakiplerini geride bırakarak ilk sırada yer aldı.
Apple Çin'de lider oldu: İlk defa başardı Tam Boyutta Gör
Çin'de akıllı telefon sevkiyatları 2023'te toplam 271,3 milyon adet oldu. Satışlarda, 2022'ye kıyasla satışlarda %5,0'lık bir düşüş yaşandı. Çin'de pazar doygunluğu ve zayıf tüketici ilgisi nedeniyle 10 çeyrektir telefon satışları düşüyor. Çin pazarının tamamında, yumuşak ekonomik toparlanma ve zayıf tüketici güveni nedeniyle akıllı telefon satışları son 10 yılın en düşük seviyesine geriledi. Orta ve giriş seviyesi telefon talebinin düşük olduğu ülkede, üst seviye telefonlara olan ilgi ise devam ediyor.

IDC Çin Müşteri Sistemi Araştırması kıdemli araştırma analisti Arthur Guo, "Apple'ın 2023'te zirveye tırmanması, özellikle Huawei'nin yeniden geri dönüşü ve düşük harcama isteğine rağmen,  Apple için muazzam bir başarıya işaret ediyor. Apple bunu, üçüncü taraf kanallarında talebi canlandıran zamanında yapılan fiyat promosyonları sayesinde başardı." ifadelerini kullandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim