Anlık Bildirim

Apple, elektrikli araç projesi için çok önemli bir ismi saflarına kattı

Project Titan veya Apple Car olarak anılan elektrikli araç projesiyle ilgili yatırımlarını sürdüren Apple'ın BMW i3 ve i8 programlarını yöneten deneyimli isimle anlaştığı ortaya çıktı.

apple car ulrich kranz Tam Boyutta Gör

Elektrikli ve otonom araç sistemlerinin endüstrideki payı yükseldikçe teknoloji devlerinin otomotiv dünyasına ilgisi de artıyor. Bu kapsamda Huawei ve Xiaomi gibi şirketlerin kendi elektrikli araç sistemlerini ve hatta otomobillerini geliştireceklerini öğrendik.

ABD'li teknoloji devi Apple'ın durumuysa biraz farklı. Şirket, Project Titan olarak adlandırılan elektrikli ve otonom araç projesini oldukça gizli yürütüyor. Bizler de bu projeyle ilgili gelişmeleri ya da söylentileri ismi açıklanmayan kaynaklardan öğreniyoruz. Örneğin geçtiğimiz aylarda Apple'ın elektrikli otomobilinin üretimi için çeşitli otomotiv devleriyle görüştüğü fakat anlaşma sağlanamadığı belirtilmişti.

Öte yandan Apple'ın projeyi geliştirmek adına önemli bir adım daha attığı ortaya çıktı. Bloomberg'e göre teknoloji devi Ulrich Kranz'ı projede görev almak üzere saflarına kattı. Projenin kilit isimlerinden biri olacak Kranz, BMW'nin i3 ve i8 programlarını yöneten kişi olarak öne çıkıyor.

Deneyimli isim aynı zamanda Canoo isimli elektrikli araç şirketinin kurucu ortağı ve CEO'suydu. Apple Kranz'ı saflarına kattıklarını onayladı fakat görev tanımı hakkında açıklama yapmadı. Öte yandan Kranz'ın Project Titan'ın günlük operasyonlarını yürüten eski Tesla yöneticisi Doug Field yönetiminde teknoloji devinin otomobil projesinde çalışacağı aşikar.

Apple'ın elektrikli araç projesi 2014 yılında başladı ve geçen yıllar boyunca projeyle ilgili iptal edildiği de dahil olmak üzere birçok söylenti çıktı. Ancak görünen o ki ABD'li şirket konuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Uzmanlara göre Apple'ın geliştirdiği elektrikli aracı 2024-2025 gibi görmemiz mümkün.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim