Anlık Bildirim

Apple’ın çocuk istismarına karşı 2019’dan beri iCloud Mail’i taradığı ortaya çıktı

Apple, geçtiğimiz günlerde çocuk istismarı ile mücadelede iPhone’ları tarayacağını açıklamıştı. Yeni bir raporda ise şirketin 2019’dan beri iCloud Mail’i cinsel istismar için taradığı ortaya çıktı.

Teknoloji devi Apple, geçtiğimiz haftalarda iPhone’ları çocuk istismarına karşı tarayacağını açıklamıştı. Bu karar da dünya çapında birçok tartışmaya yol açmıştı.

Şimdi de 9to5Mac tarafından pazartesi günü yayınlanan bir haberde şirketin 2019’dan beri iCloud Mail’i taradığı belirtildi. Haberin yazarı Ben Lovejoy bununla ilgili, “Apple, bana cinsel istismara karşı 2019’dan beri iCloud Mail’i taradığını doğruladı. Ayrıca şirket, verilerin sınırlı bir şekilde tarandığını belirtti ve iCloud’daki fotoğrafların taranmadığını vurguladı.”

Apple'ın 2019'dan beri iCloud Mail'i taradığı ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Şirketin iPhone’ları tarama kararı büyük tartışmalara yol açtı

Bu haber Apple’ın açıkladığı iPhone’ları tarama kararı sebebiyle yaşanan tartışmaların ve endişelerin ortasında geldi. Geçtiğimiz haftalarda duyurulan yeni özelliklere birçok insan karşı çıkmıştı.

Binlerce siber güvenlik uzmanı ve BT uzmanı şirketin planlarını geri çevirmesini isteyen bir dilekçe imzaladı. Birçok insan da gizlilik ve güvenliği tehdit edeceği gerekçesiyle Apple’dan bu kararı geri almasını isteyen açıklamalarda bulundu. Bu tartışmalar da gizliliğe önem veren bir şirket olarak tanınan Apple’ın imajını lekeledi.

Apple'ın 2019'dan beri iCloud Mail'i taradığı ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Alevlenen tartışmalar sonucunda şirketin kararından vazgeçip vazgeçmeyeceği ise belli değil. Eğer bir değişiklik olmazsa yeni özellikler, bu yılın sonlarına doğru iOS15 ve iPadOS 15 ile ABD’de kullanılmaya başlanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim