Anlık Bildirim

Apple’ın ekran tedarikçisi BOE, 2023 yılına kadar LG’yi geride bırakabilir

Çinli ekran üreticisi BOE, mevcut fabrikalarına yatırım yaparak OLED üretimini arttıracak.  Yeni yatırımlar ile şirketin 2023 yılına kadar LG'yi geride bırakması bekleniyor.

Apple'ın ekran tedarikçisi BOE, LG'yi geride bırakabilir Tam Boyutta Gör

Dünyanın en büyük ekran üreticilerinden biri olan BOE, Apple'ın OLED panellere yönelik talebini karşılamak için üretimini artırmayı planlıyor.

Panel üretiminde ikinci sıraya yerleşecek

Analist firması UBI Research'ün bildirdiğine göre B7, B11 ve B12 fabrikalarını OLED üretimine dönüştürmeyi planlayan BOE, iPhone'lar için OLED panel tedarik eden şirketler arasından ikinci sıraya yükselecek.

 BOE'nin yılda 96.000 adet OLED alt tabaka üretim kapasitesinin, gelecek yılın dördüncü çeyreğinde ayda 144.000 adete ulaşması beklenirken, LG Display'in üretimi 30.000 adetten 45.000'e yükselecek. 2023 yılına kadar ulaşılacak üretim kapasitesi ile BOE, Samsung Display ile aynı seviyeye ulaşmayı başaracak.

Apple'ın ekran tedarikçisi BOE, LG'yi geride bırakabilir

UBI Research CEO'su Choong Hoon Yi, BOE'nin bu yıl iPhone 12 için 15 milyon adet, iPhone 13 için 3 milyon adet OLED panel tedarik edebileceğini dile getirdi. Bununla beraber şirket, iPhone'da kullanılan toplam OLED panellerin yüzde 10'unu oluşturacak.

2022 yılında 240 milyon adet iPhone üretmeyi planlayan Apple, Samsung'dan 150 milyon, LG Display'den 70 milyon ve BOE'den 50 milyon adet panel tedarik edecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim