Anlık Bildirim

Apple, iPhone 16'da grafen soğutma teknolojisi kullanabilir

Apple, iPhone 16 serisinde soğutma bloğunda grefen kullanabilir. Bakırdan çok daha iyi ısı iletkenliği olan grefen ile daha güçlü ve daha serin çalışan telefonlara kapı açılıyor.
Apple, iPhone 16'da grafen soğutma teknolojisi kullanabilir Tam Boyutta Gör
Günümüzde akıllı telefonlar güçlenerek neredeyse konsol seviyesinde grafiklere sahip oyunlar oynatmaya başladılar. Ancak bu gelişme beraberinde ısınma sorunlarını da getiriyor. iPhone 15 Pro ile gelen A17 Pro işlemcisi etkileyici performansının yanında ısınma problemleriyle de gündeme gelmişti. 

Apple bu sorunların yaşanmaması için  iPhone 16 serisinde soğutma için grafen blok kullanmayı planlıyor. Grafenin bakırdan daha iyi ısı iletkenliği sağladığı bu nedenle grefen kulanımı ile ısının daha iyi dağıtılabildiği belirtiliyor.

Grafenin ısı iletkenliği bakırdan iki kat fazla

Oda sıcaklığında grafenin 5000 watt/metre-kelvin termal iletkenliği bulunuyor. Bu değer bakırın 2, gümüşün ise 3 katı seviyesinde. Grafen kullanımı sayesinde Apple fan kullanımına gerek kalmadan daha güçlü işlemcileri telefonlarına entegre ederek telefonların daha serin çalışmasını sağlayabilir. Henüz söylenti düzeyinde olan bu teknolojinin kesin olarak iPhone 16'lara gelip gelmeyeceği belli değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim