Anlık Bildirim

Apple, M1 işlemcili yeni Mac mini'yi tanıttı

Apple bugünkü etkinlikte Mac’ler için tasarladığı ilk özel işlemcisini duyurmakla kalmadı aynı zamanda bu işlemciyle güçlendirilmiş bilgisayarlarını da sahneye çıkardı. Bunlardan biri de Mac mini'ydi.

Apple, M1 işlemcili yeni Mac mini'yi tanıttı Tam Boyutta Gör

Apple bugün düzenlediği “One More Thing” etkinliğinde, taşınabilirlik ve performansı birleştiren güncellenmiş Mac mini'yi duyurdu. Cihaz tıpkı MacBook Air gibi Apple'ın kendi tasarladığı ARM tabanlı M1 yonga setinden güç alıyor.

Apple M1, yeni Mac mini'ye CPU performansında üç, GPU tarafında ise altı kat performans artışı kazandırıyor. Ayrıca cihaz makine öğrenimi algoritmalarını kullanan hesaplamaları eskisinden 15 kat daha hızlı yapabilecek.

Apple, M1 işlemcili yeni Mac mini'yi tanıttı Tam Boyutta Gör

Apple, yeni Mac mini'nin M1 işlemci sayesinde yüzde 60’a varan oranda daha yüksek enerji verimliliğine sahip olduğunu iddia ediyor. Cihaz 16 GB'a kadar RAM ve 2 TB'a kadar depolama alanı seçenekleriyle sunulacak.

Apple, M1 işlemcili yeni Mac mini'yi tanıttı

Türkiye fiyatı açıklandı

Mac mini'nin arka tarafında bir Gigabit Ethernet, iki USB-A ve bir de 3.5 mm kulaklık girişi bulunuyor. Ayrıca 40 Gb/sn veri aktarım hızlarını destekleyen Thunderbolt 3/USB 4 bağlantı noktaları ve HDMI 2.0 girişi de var. Böylelikle cihaza bir 6K, bir de 4K ekran bağlayarak ikisini aynı anda kullanmak mümkün olacak.

Apple, M1 işlemcili yeni Mac mini'yi tanıttı Tam Boyutta Gör

Yeni modelde Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5 desteği mevcut. Apple bugün sahneye çıkardığı Mac mini'yi 699 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunacak. Yani iki yıl önce piyasaya sürülen Mac mini'den 100 dolar daha ucuza satın alınabilecek.

Yeni Mac mini'nin Türkiye fiyatı da belli oldu. Cihazın 8 GB RAM ve 256 GB SSD depolama birimine sahip versiyonu 7.899 TL'ye satılacak. Bunun yanında 8 GB RAM ve 512 GB SSD depolama alanıyla donatılmış modeli ise 10.099 TL fiyatla alıcılarını bekleyecek.

Ayrıca 16 GB’a kadar RAM ve 2 TB’a kadar SSD konfigürasyon seçeneklerinin olduğunu da belirtelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim