Anlık Bildirim

Apple M2 yongası 4nm sürecine sahip olabilir

Daha önce 32 çekirdeğe kadar ölçekleneceği söylenen Apple M1X yonga setinin bu kez 10 çekirdekli olacağı iddia edildi. Hatta Apple M2 yonga seti de 10 çekirdekle devam edecek.

Apple M1X neler sunuyor? Tam Boyutta Gör

Apple’ın masa üstü tarafında tarihi bir geçiş sürecini temsil eden Apple M1 yonga seti önemli işlere imza atmaya devam ediyor. Bu yıl daha hızlı versiyonları beklenirken gelecek yıl ise devam modeli piyasada olacak. 

Apple M2 neler sunacak?

Apple M1 yonga seti bilindiği üzere 4 adet performans ve 4 adet verimlilik çekirdeği ile geliyordu. TSMC tarafından 5nm sürecinde üretilen yonga seti bugün Mac ve iPad Pro ürünlerine güç veriyor. 

Apple’ın yıl sonu için Apple M1X yonga setini geliştirdiği daha önce de dile getirilmişti. Konfigürasyon tarafında ise işin rengi değişiyor. 32 çekirdeğe kadar ölçeklenecek yonga setinin 6+4 şeklinde 10 çekirdek olacağı söyleniyor. 

Grafik tarafında 32 küme ile performansı oldukça arttıracak olan yonga setinin başka versiyonlarının olmayacağı ortaya çıktı zira Apple M2 yonga seti de benzer bir tasarımla gelecek. 

Apple M2 çok iddialı Tam Boyutta Gör

Apple’ın 4nm sürecinde tasarladığı M2 yonga setinin yine 6+4 şeklinde bir yapıya sahip olacağı iddia ediliyor. Bu sayede verimlilik önemli ölçüde artacak. Grafik tarafında ise küme sayısı bu kez biraz daha düşük olacak. Apple M2 firmanın ilk 4nm yongası olurken yeni nesil iPad Pro serisine güç verecek. Apple A15 Bionic yongasının ise daha gelişmiş 5nm ile üretilmesi bekleniyor. 

Apple’ın yeni ürünlerinde bir müddet Apple M1X ve Apple M2 yongaları ile devam edeceği anlaşılıyor. Beklenen çekirdek sayısı artışının ise Apple M2X gibi gelecek yılın son çeyreğinde çıkacak yeni yonga setlerine saklandığı tahmin ediliyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim