Anlık Bildirim

Apple, Manchester United'ı 7 milyar dolara satın alabilir

İngiliz basını Apple'ın Manchester Unitedı satın almayı planladığını söylüyor. Kaynaklara göre teknoloji devi ünlü futbol kulübü için 7 milyar dolar ödemeye hazır.
Apple, Manchester United'ı 7 milyar dolara satın alabilir Tam Boyutta Gör
Daily Star gazetesine göre Apple 5.8 milyar sterlin (mevcut döviz kuruyla 7 milyar dolardan fazla) karşılığında İngiliz futbol kulübü Manchester United'ı satın alabilir. Cupertinolu şirketin kırmızı şeytanları dünyanın en zengin futbol kulübü haline getirmeyi planladığı bildiriliyor.

Glazer kardeşler Manchester United'ı 2005 yılında yaklaşık 800 milyon dolara satın almıştı. Ailenin kulübü 9.6 milyar euro gibi yüksek bir fiyata satmayı düşündüğü biliniyor. Ancak kulübü şu anda böyle bir meblağ karşılığında satmanın imkansız olduğu söylendi.

Apple, Manchester United'ı 7 milyar dolara satın alabilir Tam Boyutta Gör

Teknoloji sektörü dışındaki ilk yatırım

Mayıs ayında Forbes, Manchester United için 4.6 milyar dolar değer biçmişti. Apple'ın ise yıllık geliri 326 milyar sterlin olan bir şirket olduğu, dolayısıyla böyle bir satın almanın şirket için büyük bir yük olmayacağına dikkat çekiliyor.

Apple, Manchester United'ı 7 milyar dolara satın alabilir Tam Boyutta Gör
Daily Star'a göre Apple CEO'su Tim Cook satışı denetlemekle görevlendirilen aralarında The Raine Group'un da bulunduğu bankalarla görüşmeler yapacak. Apple'ın futbol kulübü satın alması, markanın teknoloji sektörü dışındaki ilk yatırımı olabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim