Anlık Bildirim

Apple dev bir anlaşmaya çok yakın

Apple önümüzdeki 7 yıl boyunca Formula 1 yarışlarının global yayın haklarına sahip olmak üzere. 2030 yılına kadar Formula 1 yarışları neredeyse 2 katı bedelle Apple tarafına geçiyor.
Apple TV+ Tam Boyutta Gör
Bugün içerik platformları standart türdeki içeriklerin yanı sıra çok izlenen spor turnuvalarının da peşine düştü. Önemli miktarda izleyici kazandıran bu turnuvalar için artık milyarlarca dolarlar havada uçuşuyor.

Formula 1 için milyar dolarlık teklif

Geçtiğimiz dönemde 2.5 milyar dolar karşılığında ABD futbolu MLS yayın haklarını satın alan Apple, üzerine bir de Messi transfer olunca abone sayısını ikiye katlamıştı. Şimdi de dünyaca ünlü Formula 1 yarışlarının peşine düştü.

Gelen bilgilere göre Apple ve Formula 1 arasında 7 yıllık bir yayın anlaşması görüşmeleri yapılıyor. Yıllık 2 milyar dolar değerinde olacak bu anlaşma karşılığında Formula 1 yarışlarının global yayın hakları Apple’a geçecek. Bu rakamın Formula 1 grubunun yayın haklarından elde ettiği yıllık gelirin neredeyse iki katı olduğu ifade ediliyor.

Bu anlaşma ülkeye göre değişen bir zamanlama maddesi içeriyor. Örneğin ABD’de 2025 yılına kadar Formula 1 yayın hakları ESPN’de. Apple anlaşması ve ödemeler bu tarihten sonra devreye girecek. 5 yıl içerisinde tüm global yayın haklarının Apple tarafına geçmesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim