Anlık Bildirim

Apple Store'lar için tasarlanan yeni güvenlik önlemleri hırsızları durdurabilir

Apple, mağazalarında yaşanan hırsızlık olaylarını önlemek için yeni yollar arıyor. Şirketin yaptığı bir patent başvurusu teşhir ürünlerinin artık daha sıkı koruma altına alınacağını gösteriyor.

Apple Store için tasarlanan yeni güvenlik önlemleri ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Apple, perakende mağazalarında sergilenen teşhir ürünlerinin çalınmasını engellemek ve soygun girişimini önlemek için yeni güvenlik önlemleri almayı düşünüyor. Şirketin bu konuyla ilgili planları, ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi'ne (USPTO) sunulan "Ürün Teşhir Sistemi" başlıklı bir patentte ortaya çıktı.

Söz konusu patent iPhone, iPad ve Apple Watch gibi ürünlerin güvenliğini sağlamak üzere tasarlanmış sistemi detaylandırıyor. Esasında şu anda mağazalarda yaygın olarak kullanılan fiziksel güvenlik önlemini iyileştirdiğini söyleyebiliriz. Apple hali hazırda teşhir ürünlerinde kullanılan kablolu koruma sistemini daha iyi hale getirmeyi hedefliyor.

Apple Store için tasarlanan yeni güvenlik önlemleri ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Bağlantı daha sağlam

Şirket, estetik açıdan daha hoş görünmesini sağlamak için teşhir cihazına bağlı kabloları standın içine gizlemeyi düşünmüş. Ayrıca demo cihazların stand ile bağlantısı şu anda Apple Store'larda kullanılanlardan çok daha sağlam. Yani hırsızların teşhir ürünlerini sökmesini çok daha zor hale getirmeyi ve böylece soygun girişimlerini caydırmayı amaçlıyor.

Apple bazı mağazalarında koruma kablolarını kaldırmayı denedi ancak şirket son yıllarda çok sayıda yağmalama ve hırsızlık girişimlerine maruz kaldı. Apple Store'lardan çalınan cihazlar zaten otomatik olarak kayıp moduna geçiyor ve cihaz kullanılamaz hale geliyor ancak bu yeterli olmadı. Şirket hala hırsızlıkları önlemenin yollarını arıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim