Anlık Bildirim

Apple ürünlerinin %95'i hala Çin'de üretiliyor

Çin, güçlü üretim altyapısıyla Apple ürünlerinin büyük bölümünün üretimini üstleniyor. Üretimini çeşitlendirmeye çalışan Apple Hindistan'da iPhone fabrikası kurmayı planlıyor.
Apple ürünlerinin %95'i hala Çin'de üretiliyor
Çin'e ziyarette bulunan Apple CEO'su Tim Cook Foxconn fabrikasına ziyarette bulundu. Ziyareti sırasında açıklamada bulunan Tim Cook, Apple ürünlerinin halen %95'inin Çin'de üretildiğini söyledi. Apple Çin'de çok çeşitli kategorilerde ürünler üretiyor. Akıllı telefon, bilgisayar, tablet ve akıllı saatler bunlardan bazıları.

Hindistan'da iPhone fabrikası kurulacak

Aslında Apple Çin'e bağımlılığını azaltmak istiyor. Pandemi dönemindeki sıkıntılar ve Çin ile ABD arasındaki ticaret savaşları firmanın üretiminin bir kısmını başka ülkeye kaydırma düşüncesini ortaya çıkardı. Şirket bu doğrultuda Hindistan'da ikinci bir iPhone fabrikası kurmayı planlıyor. Ancak planların henüz erken aşamada olduğu bildiriliyor. Hala üretiminin çok büyük bölümünü Çin'de gerçekleştiren şirketin Çin'den tamamen kurtulması yakın vadede mümkün görünmüyor.

Yakın zamanda bir röportaj veren Foxconn başkanı Wang Laichun şirketin bu seneki üç iPhone 15 modelini ürettiğini söyledi. Şirket aynı zamanda Apple Vision Pro VR setini de üretmeye hazırlanıyor. Çin'in gelişmiş altyapısı, yetişmiş insan gücü ve tedarik zinciri dolayısıyla ülkeden kopmak kolay değil. Bu durum hem Apple hem de Çin'li tedarik firmaları için kazan-kazan durumu oluşturuyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim