Anlık Bildirim

Apple, uygulamalardan daha fazla komisyon kazanmak için gizlice Google'a reklam veriyor

Teknoloji devi Apple'ın, App Store kârını artırmak için gizlice Google reklamları satın aldığı ortaya çıktı. Uygulama geliştirici şirketler ise bu durumdan şikayetçi.

Apple, uygulamalar için Google'a gizlice reklam veriyor Tam Boyutta Gör

Forbes, Apple'ın daha fazla para kazanmak adına en kazançlı App Store uygulamalarını tanıtmak için gizlice Google reklamları satın aldığını ortaya çıkardı.

Forbes'a göre Apple, Tinder, Bumble, HBO, Masterclass ve Babbel uygulamalarına aboneliklerden milyonlarca dolar gelir elde ediyor ve bu yüzden şirketin kendisi bu uygulamaları tanıtmak için yatırım yapıyor. Geliştiriciler, iPhone üreticisinin izinsiz bir şekilde reklam yerleştirdiğini ve Google'ın bunları kaldırmadığını belirtiyorlar. Yayınlanan reklamlar ise Apple ile herhangi bir bağlantı olduğunu göstermiyor, markaların ve uygulama yayıncılarının reklamlarına benziyor.

Apple, uygulamalar için Google'a gizlice reklam veriyor Tam Boyutta Gör

Apple uygulamalardan %30 komisyon alıyor

Büyük geliştiricilerin Apple'ın bu uygulamasından memnun olmadıklarını belirtmekte fayda var. Çünkü App Store üzerinden abone olan müşterilerden %30 daha az kazanç elde ettikleri için işlerine zarar veriyor. Bu %30'luk komisyon ise doğrudan Apple'ın kasasına girmekte.

App Store politikasında yapılan ve geliştiricilerin uygulama mağazasının dışından da ödeme almasına olanak tanıyan değişiklikten sonra, Apple'ın bu uygulamalar için reklam satın almaya devam edip etmeyeceği merak konusu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim