Anlık Bildirim

Apple ve Kia bu ay elektrikli otomobil üretim anlaşması imzalayabilir

Teknoloji devi Apple'ın elektrikli otomobil üretimi için Kia Motors ile anlaşma imzalamaya hazırlandığı bildiriliyor. Apple Car'ı 2024 itibarıyla yollarda görebiliriz.

Apple ve Kia bu ay elektrikli otomobil üretim anlaşması imzalayabilir Tam Boyutta Gör

Reuters'in haberine göre Apple ve Kia, 17 Şubat'ta elektrikli otomobil üretimi konusunda bir anlaşma imzalayabilir. Haber ajansı bu bilgiler için Kore basınını kaynak olarak gösteriyor.

İki şirket arasında imzalanacak dev anlaşmanın mali detaylarıyla ilgili bazı detaylar da ortaya çıktı. Apple'ın üretim ortaklığı konusunda Kia'ya 3.6 milyar dolar yatırım yapacağı belirtiliyor.

Apple ve Kia bu ay elektrikli otomobil üretim anlaşması imzalayabilir Tam Boyutta Gör

Yılda 100 bin araç üretilmesi hedefleniyor

Sözleşme şartlarına göre Kia 2024'ten itibaren ABD'deki bir fabrikasında Apple için yılda en az 100 bin adet elektrikli otomobil üretecek. Daha sonra bu kapasite 400 bine çıkarılacak.

Söylentilerin basına yansımasının ardından Kia hisseleri %14.5 değer kazandı. Ancak her iki şirketin yetkililerinin de iş birliği konusunda henüz resmi bir açıklama yapmadığını hatırlatalım.

Apple elektrikli otomobil üretimi için ilk etapta Hyundai ile görüşüyordu. Ancak daha sonra Apple Car'ın Hyundai'nin bir yan kuruluşu olan Kia'nın fabrikasında üretileceği bildirildi.

Kaynakça https://www.reuters.com/article/us-auto-tech-apple-kia/south-korea-carmaker-kias-shares-jump-14-5-on-apple-ev-tie-up-report-idUSKBN2A30HS https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-02-03/apple-to-invest-3-6-billion-in-kia-to-make-evs-donga-says https://www.donga.com/news/Economy/article/all/20210203/105250893/3 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim