Anlık Bildirim

Apple, WiFi ve Bluetooth yongası geliştirmeyi bıraktı

Bu ayın başlarında, Apple’ın WiFi ve Bluetooth yongaları geliştireceği yönünde haberler çıkmıştı. Şirketin bu projeyi şimdilik rafa kaldırdığı, tüm odağı 3nm silicon işlemciye verdiği söyleniyor.
apple wifi bluetooth tipi geliştirmeyi bıraktı Tam Boyutta Gör
Apple’ın 2025 iPhone 17 modellerinde kendi WiFi/Bluetooth çipini kullanması bekleniyordu. Kuo’ya göre Apple, hem WiFi hem de Bluetooth bağlantısını tek bir çipte birleştiren bileşeni geliştirirken sorunlarla karşılaştı. Anlaşılan o ki, iPhone 15 ve hatta iPhone 16’nın WiFi 6E bağlantısı Broadcom’dan olacak.

Kuo, WiFi ve Bluetooth kombo çipi geliştirmenin WiFi özellikli çip tasarlamaktan çok daha zor olduğunu sözlerine ekliyor. Bilindiği üzere, Apple cihazlarının çoğunda Broadcom’un birleşik yongası var. Bu, Apple’ın Broadcom’un tüm yonga setlerini iptal kendi yonga setlerini dahil etmesini zorlaştırıyor. Apple’ın Qualcomm patentleriyle ilgili sorunlar çıkması ve yetersiz geliştirme kaynakları nedeniyle bir süre daha kendi 5G modemini kullanamayacak.

Apple’ın şu anda TSMC’nin 3nm üretim sürecinden geçen Apple Silicon işlemci geliştirdiği söyleniyor. Daha düşük işlem düğümü sayısı daha yüksek transistör sayısı anlamına geldiğinden, bu çipin öncekilere kıyasla performans ve enerji verimliliği bakımından önemli ölçüde iyileştirme sunması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim