Anlık Bildirim

Apple, yeni nesil iPhone'lar için ekran altı parmak izi sensörünü test ediyor

Apple, yüz tanıma teknolojisi olan Face ID'yi tanıtmasıyla birlikte iPhone modellerinden Touch ID özelliğini kaldırmaya başlamıştı. Ancak gelen haberler bu özelliğin geri döneceğine işaret ediyor.

Apple, yeni nesil iPhone'lar için ekran altı parmak izi sensörünü test ediyor Tam Boyutta Gör

Apple, Face ID yüz tanıma sistemini tanıttıktan sonra bu yeni teknoloji, parmak izlerini kullanarak aygıt yetkilendirmesinin yapılabildiği Touch ID'nin yerini hızla almaya başlamıştı. Herkes bunun bir atılım olduğu konusunda hemfikir olsa da özellikle pandemi ile birlikte insanların hala parmak izi tarayıcıya ihtiyacı olduğu ortada.

Pandemi, Apple'a yeni kararlar aldırdı

Apple'ın Touch ID'yi tamamen terk edeceği söylentileri bir süredir ortalıkta dolaşıyordu. Üstelik bu teknolojinin birçok amiral gemisi akıllı telefonda aktif olarak kullanılmasına rağmen. Ancak şimdi üreticiler parmak izi sensörünü ekranın hemen altına entegre ediyorlar. Apple'ın da diğer üreticilerin bu trendine ayak uyduracağı ve yeni nesil iPhone modellerinde Touch ID'nin ekran altına entegre edilerek geri döneceği belirtiliyor.

Apple, yeni nesil iPhone'lar için ekran altı parmak izi sensörünü test ediyor Tam Boyutta Gör

Apple içinden sızan bilgilere bakılırsa, teknoloji devi güncellenmiş bir Touch ID üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Hatta bu teknolojiye sahip iPhone prototiplerinin testine bile başlanmış durumda. Ayrıca Apple, Face ID'yi de terk etme niyetinde değil. Bu nedenle kullanıcılar iPhone'larının kilidini her iki biyometrik güvenlik yöntemiyle de açabilecekler.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11198 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, touch id ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim