Anlık Bildirim

Google Drive, olası problemlere karşı diğer kullanıcıları engellemenize izin verecek

Google Drive’ın önümüzdeki birkaç hafta içinde kullanıma sunacağı yeni özellik ile beraber olası güvenlik problemlerini durdurmak için diğer kullanıcıları engelleme seçeneği sunacak

Artık Google Drive'da diğer kullanıcıları engelleyebileceksiniz Tam Boyutta Gör

Google Drive, platformda olası tacizi ve spam’ı önlemek için tasarlanmış bir özellik ile kullanıcıların, diğer hesapların kendileriyle dosya paylaşmasını engelleme seçeneğini ekliyor. Önümüzdeki iki hafta içinde kullanıma sunulması beklenen bu özellik, hesapların geçmişte onlarla paylaştığınız dosyalara erişmesini de durduruyor. Aynı zamanda bu dosyaları sürücünüzden kaldırıyor.

Google’ın duyuru gönderisinde, ‘’Drive’ın paylaşım yetenekleri üretkenliği ve işbirliğini artırır, ancak kötü niyetli kişiler yararlı paylaşımı kolaylaştırması amaçlanan araçları kötüye kullanabilir’’ ve ‘’Bu yüzden kullanıcıları engellemenin bir yolunu yaratıyoruz.’’ denildi. Drive’da bir hesabın engellenmesi, bu kişinin Hangouts gibi diğer Google hizmetlerinde de sizinle etkileşim kurmasını engelleyecek.

Artık Google Drive'da diğer kullanıcıları engelleyebileceksiniz

Google, Drive’ı kötüye kullanımı engelleyecek !

Google, bu yeni özellikten Mayıs ayında bahsetmişti. Bağlantıların raporlarına göre, bir kullanıcının kötü niyetli eski bir iş ortağının paylaştığı bir klasörü Drive’ından kaldıramadığı bir durumu vurgulamasından sonra bu özellik gündeme geldi. Klasör zararsız fotoğraflar içerdiğinden, Drive’ın mevcut ‘’kötüye kullanım olarak bildir’’ özelliği uygun bir yanıt değildi ve hizmetin dosyaları kalıcı olarak kaldırmasını zorlaştırıyordu.

Google’ın destek raporu sayfasına göre, özellik devreye girdiğinde Drive’da sizinle paylaştıkları bir dosyayı sağ click ile tıklayarak bir kullanıcıyı engelleme seçeneğiniz görünecektir. Fikrinizi değiştirirseniz daha sonra kullanıcıların engellerini kaldırma seçeneği de mevcut olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim