Anlık Bildirim

ASML’nin ticari sırlarını Çinli çalışanı çaldı iddiası!

EUV döküm cihazlarının lider üreticisi Hollandalı ASML, ticari sırlarını çaldırdı. Çinli bir çalışanın litografi yazılımlarını içeren dosyaları çaldığı iddia ediliyor. 
ASML Tam Boyutta Gör
Teknoloji sektöründe bir yeniliği sadece kendi elinde tutan veya bir alanda en iyi teknolojiye sahip olan firmaların en çok önem verdiği konu ticari sırların çalınması. Geçmiş dönemlerde ticari sırlarını çaldıran ve çalışanları ile davalık olan pek çok firma gördük. Şimdi de Hollandalı ASML gündemde.

ASML’de hırsızlık!

ASML ismi yonga dökümü için kritik bir öneme sahip. TSMC yonga üretiminde lider firma olsa da EUV döküm cihazlarını ASML firmasından tedarik ediyor. Dünyanın lider EUV döküm cihazı üreticisi ASML haliyle kritik ticari sırlara sahip.

Gelen bilgilere göre firmanın Çin ofisinde çalışan bir kişi, işten istifa etmeden önce kritik bilgiler barındıran dosyaları da beraberinde götürdü. Litografi yazılımları kullanım döngüsü ekibinde yer alan bu kişinin litografi tarayıcıları ile ilgili dosyaları kopyaladığı iddia ediliyor.

ASML gerekli makamlara olayı intikal ettirdi ve işin boyutu araştırılıyor. Çin devletinin bu işte parmağı olup olmadığı belli değil ancak geçtiğimiz aylarda Çin’in TSMC 7nm EUV sürecini taklit etmeyi başardığı gündeme gelmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim