Anlık Bildirim

Audi'nin Yeni Elektrikli Canavarı: e-tron Spyder

Audi, elektrikli otomobil ailesi olan e-tron'u büyütmeye devam ediyor.Paris Motor Show 2010'da yeni elektrikli canavarı e-tron Spyder'ı tanıtan Audi, elektrikli modeller için yaptığı yatırımların meyvelerini toplamaya başladı.

Konsept bir otomobil olan e-tron Spyder, 2 elektrik motoru ve 300 beygir gücünde 6 silindirli çift turbo TDI motor sayesinde tahrik ediliyor. Elektrik motorlarının ikisi de aynı güç değerine ulaşıyorlar: 88 beygir. Motorların toplam tork değeri ise çok etkileyici: 1002 NM! (TDI motordan 650 NM, elektrikli motorlardan ise 352 NM)

0'dan 100 kilometre'ye 4.4 saniyede ulaşabilen e-tron Spyder'ın maksimum hızı ise 250 km/saat ile sınırlandırılmış. 2.2 litre/100km gibi inanılmaz bir tüketime sahip olan aracın karbondioksit emisyonu değeri ise sadece 59 gram/kilometre. Her ne kadar 9.1 kilowatt-saat enerjili bataryaları ön tarafa monte edilmiş olsa da Audi aracın ağırlığını düşük tutmayı başarmış ve ağırlığın şase üzerinde eşit dağılmasını sağlamış

1450 kilogram ağırlığındaki e-tron Spyder, sadece elektrik motorlarından aldığı güçle eğer 60 kilometre/saat hız geçilmezse 50 kilometre yol alabiliyor. Audi, bu değerlerin şehir içi kullanımı için fazlasıyla yeteceğini belirtiyor ve yetmezse kaputun altında bizleri bekleyen 300 beygirlik bir canavarın olduğunu da hatırlatıyor!

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7277 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
audi, elektrikli otomobil ve hybrid
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim