Anlık Bildirim

Ölümcül kazaya karışan bir Tesla sürücüsünün Autopilot kullandığı ortaya çıktı

2019 yılında gerçekleşen ve iki kişinin ölümüyle gerçekleşen bir kazada, kazayı gerçekleştiren Tesla sürücüsünün kaza anında Autopilot kullandığı anlaşıldı. Sürücü, adam öldürme suçuyla yargılanacak.

Autopilot kullanan Tesla sürücüsü ölümcül bir kazaya karıştı

Bir Tesla sürücüsü, Autopilot sistemiyle aracını kullanırken kırmızı ışıkta geçerek iki kişinin ölümüyle sonuçlanan bir kazaya karıştı. Araç sürücüsü, müşterilere sunulan yarı otonom sürüş özelliklerini kullanan birine karşı açılan ilk ağır suçlamalarla karşı karşıya kaldı.

Kazanın Autopilot kaynaklı olup olmadığı bilinmiyor

2019 yılında Kevin George Aziz Riad, Tesla Model S ile Los Angeles'ta bir kırmızı ışıkta geçerek bir Honda Civic'e çarptı. Kaza sonucunda Riad ve yanındaki kişi yaralanırken Civic'te bulunan iki kişi yaşamını yitirdi.

Yaşanan kazanın ardından son birkaç yıldır olayı araştıran ABD'nin Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), kaza sırasında Tesla'nın yarı otonom sürüş modu olan Autopilot'un açık olduğunu bildirdi.NHTSA, yaptığı bir açıklamada yarı otonom bir sisteme sahip olsa bile araçların her zaman sürücünün kontrolü altında olması gerektirdiğini belirtti.

 Kazaya Autopilot sisteminin mi neden olduğu bilinmiyor ancak yarı otonom sürüş sistemi kullanan bir sürücünün karıştığı ölümcül bir kaza nedeniyle ABD'de ağır suçla suçlanan ilk kişi olabileceği belirtiliyor. Riad, adam öldürmeyle yargılanıyor ve ön duruşması 23 Şubat'ta yapılacak.

NHTSA ve Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu, ölümcül olanlar da dahil olmak üzere birden fazla kaza için Autopilot sistemi hakkında soruşturma başlattılar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim