Anlık Bildirim

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerinde yeni zam beklentisi

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerinin 1 Ocak'ta zamlanmasının ardından Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine de zam geliyor. Geçiş ücretlerinin 1 Şubat'tan itibaren yüzde 26 artması bekleniyor.

avrasya tüneli otomobil geçiş ücreti 2021 Tam Boyutta Gör

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerinde kısa süre sonra dudak uçuklatan bir zam yapılması bekleniyor. Devlet ile işletmeci şirket arasında imzalanan sözleşme gereğince geçiş ücretleri 1 Şubat'ta artırılacak.

Kaynaklar, Avrasya Tüneli’ni işleten şirketin sözleşmede yer alan formüller ve parametreler uyarınca hesaplamalarını yaptığını ve Ulaştırma Bakanlığı’na sunduğunu kaydetti. Ulaştırma Bakanlığı ile Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü de geçiş ücretine ilişkin nihai gözden geçirmeleri yapıyor. Bu kapsamda geçiş ücretlerinin yüzde 26 dolaylarında artması bekleniyor.

Eğer hesap edilen zam oranı geçerli olursa, Avrasya Tüneli'nde halen otomobiller için 36,40 TL olan geçiş ücreti 46 TL'ye yükselecek. 54,70 TL olan minibüs geçiş ücreti de 69 TL'ye çıkacak. Avrasya Tüneli'nde geçiş ücreti ödemesi her iki yönde de yapılıyor. Bu kapsamda tüneli gidiş-dönüş için kullanan bir vatandaşın cebinden 92 TL çıkacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10401 kez okundu.
29 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, avrasya tüneli ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim