Anlık Bildirim

Avustralya, 3G'yi bırakıyor: Eski telefonlar geri dönüşüme gidecek

Avustralya İletişim ve Medya Otoritesi (ACMA), bu yıl içinde ülke genelinde 3G ağlarının kapatılacağını duyurdu. Eski telefon kullanıcıları acil durum numarası dahil arayamayacak, sms gönderemeyecek.
avustralya 3g ağları kapatıyor Tam Boyutta Gör
Avustralya İletişim ve Medya Otoritesi (ACMA) resmi olarak duyurdu; Ülke genelinde 3G ağları tamamen kapatılıyor. TPG Telekom (Vodafone olarak da biliniyor) halihazırda 3G mobil ağını kapattı, diğer iki operatörden Telstra  31 Ağustos’ta, Optus da önümüzdeki günlerde ağı kapatmayı planlıyor.

ACMA, 3G cihaz kullanıcılarına telefonlarının artık 000 acil durum numarası da dahil olmak üzere mesaj gönderemeyeceğini veya arama yapamayacağını hatırlattı. Ayrıca, 3G ağları üzerinden sesli arama yapabilen 4G cihazlar da (yani VoLTE desteği olmayan telefonlar) bundan etkilenecek. ACMA, bu kullanıcıların operatörleriyle iletişime geçmelerini öneriyor.

Avustralya Mobil Telekomünikasyon Birliği (AMTA), yalnızca telefonların değil tüm 3G cihazlarının etkileneceğine dikkat çekti. Tabletler, akıllı saatler, pos cihazları ve tıbbi alarmlarla birlikte diğer kişisel acil durum müdahale cihazları çalışmayı durduracak. Bu arada Avustralya’da eski aletler için ücretsiz geri dönüşüm programı bulunuyor.

Kaynakça https://www.acma.gov.au/3g-network-switch https://amta.org.au/3g-closure/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2067 kez okundu.
9 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
3g, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim