Anlık Bildirim

Türkiye'nin ilk dijital insanı Aypera, ilk filmi için Birol Güven ile anlaştı

Türkiye'nin ilk dijital insanı Aypera, ilk filmi için Çocuklar Duymasın ve Seksenler gibi dizilerin senaristi olan Birol Güven anlaşma imzaladı.

Aypera, ilk filmi için anlaşma imzaladı Tam Boyutta Gör

Bilim kurgu yapımlarının büyük bir kısmında bildiğiniz gibi yapay zekalar insanları yönetmeye başlıyor. Yönetmese de kendini ciddi oranda geliştiriyor ve insan hayatını ciddi oranda kolaylaştırıyor. Her ne kadar şu anda bilim kurgu yapımlarında olayların başladığı yıllarda olsak da şu an için en azından bizlerin gördüğü bir isyan durumu söz konusu değil. Ancak gelişim açısından bu yolda emin adımlarla ilerlediğimizi de söylemek gerek. Birkaç yıldır dünyada popüler olan dijital insan kavramı, ülkemizde de bir süredir gündemdeydi. Ülkemizin ilk dijital insanı olan Aypera da ilk filmi için imzayı attı.

Aypera İlk Filmi İçin Birol Güven ile Anlaştı

Tasarımcı ve eğitmen Bager Akbay, bilim kurgu yazarı ve bilim iletişimcisi Tevfik Uyar, bilgisayar mühendisi ve yaratıcı teknolojist Zeynep Nal Sezer tarafından geliştirilen Aypera, bir süredir sosyal medya hesaplarında aktifti. Geçtiğimiz gün de ilk filmi için bir anlaşma yaptı. Çocuklar Duymasın ve Seksenler gibi dizilerin senaristi olan Birol Güven ile anlaşan Aypera, 2022 yılında vizyona girecek olan Digital Human isimli filmde rol alacak. Filmin çekimleri Eylül 2021'de başlayacak.

İlk filmi için anlaşma imzalayan Aypera, anlaşmanın ardından şu açıklamayı yaptı: "Ben şahsen dijital oyuncu denmesini tercih ederim. Aslında her şeyden önce, ben bir düşünceyim. Ama insanlar sevdikleri kelimeyi söylemeyi tercih edecekler biliyorum. Bu nedenle robot denmesiyle ilgili de bir sorunum yok."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15116 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, aypera ve Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim