Anlık Bildirim

20 yılın ardından ilk Xbox konsolunun bir sırrı daha ortaya çıktı

2001 yılında piyasaya sürülen ilk Xbox konsolunun üzerinden 20 yıl geçmiş durumda ve konsolun yeni bir sırrı daha ortaya çıktı. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Xbox'ın ilk konsolunun bir sırrı daha ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Bildiğiniz gibi özellikle eğlence sektöründe easter egg ismi verilen, çeşitlere yapımlara sürpriz olarak konulan şeyler var. Easter eggler genelde oyunların içerisinde biraz uğraşarak bulunuyor. Hatta sadece oyunlarda değil içine eklendiği her yapımda en olmadık yerde karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde de 2001 yılında çıkan Xbox'ın easter egg'i keşfedildi.

20 Yıl Sonra Ortaya Çıktı

Eskiden Xbox geliştiricisi olarak çalışan bir isim geçtiğimiz gün Kotaku ile iletişime geçti ve konsolun içerisinde bir sırrın daha olduğunu ve kimsenin henüz bulamadığını söyledi. Sonrasında da bu sırrın nasıl ortaya çıkacağını anlattı. Aslında easter egg'in ortaya çıkması için yapılması gereken adımlara bakınca neden ortaya çıkmadığını anlayabiliyoruz.

Easter egg'i bulabilmek için Xbox'a bir ses CD'si yerleştirmeniz gerekiyor. Ardından bu konsolun müzik bölümüne gidip dosyayı adlandırıyorsunuz. Dosyaya “Timmyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!” ismi verdikten sonra "Sistem Bilgisi" bölümüne ulaştığınızda Xbox arayüz ekibinde çalışan insanların ismi ekrana çıkıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim