Anlık Bildirim

Bank of America: 2022’ye kadar ABD’deki insanların üçte biri kripto para kullanacak

Dünyanın en büyük bankalarından biri olan Bank of America tarafından yayınlanan kapsamlı bir rapora göre 2022’ye kadar ABD’lilerin 1/3’ü kripto para kullanacak.

Dünyanın en büyük bankalarından biri olan ABD merkezli Bank of America, dijital varlıkların büyümesi ile ilgili 140 sayfalık kapsamlı bir rapor yayınladı. Rapora göre kripto para endüstrisi hâlâ çok “erken” aşamalarında, bu yüzden de gelecek çok büyük bir potansiyele sahip.

Bank of America Tam Boyutta Gör

Araştırma sonuçlarına göre şu an ABD nüfusunun %14’ü kripto para kullanıyor. Bu da 21 milyon insana tekabül ediyor. Bank of America’ya göre bu sayı 2022 yılında %30’lara kadar ulaşacak ve ABD’nin üçte birine yakını kripto para kullanıyor olacak.

25-34 yaş arası en çok kripto para kullanan yaş grubu

Rapora göre 38 yaşında beyaz bir ABD’li erkek ortalama olarak kripto paralardan yaklaşık olarak 111.000 dolar kazanabiliyor.

ABD'de elinde kripto para tutan yaş grupları Tam Boyutta Gör

Buna ek olarak raporda, farklı yaş gruplarının ne kadarının elinde kripto para tuttuğu da karşılaştırıldı. 25-34 yaş arası insanların elinde en çok kripto para bulunduran yaş grubu olduğu ortaya çıktı. Erkek ve kadın oranları karşılaştırıldığında ise kripto para kullanan erkeklerin oranının %74 olduğu, kadınların ise %26 olduğu gözlemlendi.

Raporda ayrıca, kripto para birimlerinin kullanımında önümüzdeki otuz yılda ciddi derecede artış olacağından ve son 9 yılda yasa dışı kullanımın önemli derecede düşüş gösterdiğinden de bahsedildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim