Anlık Bildirim

BDDK başkanı açıkladı: Otomobil kredilerinde düzenleme yapılacak

Düzenlemeyle kredi tutarlarının ve taksit sayısının artırılması gündemde. Öte yandan düzenlemenin yerli otomobil TOGG'un çıkışıyla eş zamanlı olacağı ve yerli araçları öne çıkaracağı belirtildi.

BDDK başkanı açıkladı: Otomobil kredilerinde düzenleme yapılacak Tam Boyutta Gör

Kur artışı ve ÖTV derken sıfır otomobil fiyatlarının yanından geçilmiyor. Öte yandan mevcut otomobil kredileri de vatandaşlar için uygun ödeme koşulları sunamıyor. Sektör uzun bir süredir kredilerin yeniden düzenlenmesini istiyor. BDDK başkanından sonunda bu konuyla ilgili bir açıklama geldi.

Kredi tutarı ve taksit sayısının artırılması gündemde

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, yaptığı açıklamada, otomobil kredilerinde tutarın artırılacağına işaret ederek, taksit sayısının artırılması ile ilgili de görüşmelerin yapılacağını söyledi. Öte yandan, yapılacak düzenleme ile yerli araçlar öne çıkarılacak gibi görünüyor.

Zira Akben, otomobil kredilerindeki artırımın yerli otomobil TOGG'un çıkışıyla gerçekleştirileceğini belirtti. Yani düzenleme için biraz beklemek gerekecek zira TOGG C-SUV'un 2023'ün ilk çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor. BDDK Başkanı Akben'in açıklaması şu şekilde:

“Otomobil tarafında da güncelleyeceğimiz rakamlar var. Orada bizim teşvik ettiğimiz bir alan var. İthal araçlar tarafında değil de biraz daha yerli araçlar tarafında kredi tarafı daha etkin olsun. Yerli otomobilimiz de çıktığında bir güncelleme yapacağız. Güncelleme ile birlikte orası biraz daha rahatlayacak. 120 bin, 300 bin, 750 bin diye dilimler var. O dilimlerde bir güncelleme yaparak, diyelim ilk dilim 120 bin. 120 binin yüzde 70’ini kredi alabiliyorlar. Onları güncelleyeceğiz.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3237 kez okundu.
28 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, taşıt ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim