Anlık Bildirim

Belleklerde tek hücreye 7 bit dönemi

Japon biri girişim belleklerde hücre başına 7 bit veri depolamayı başararak önemli bir işe imza attı. Yakın zamanda yapay zekâ işlemleri kırılgan bellekler üzerinde daha verimli gerçekleştirilebilecek

Floadia Tam Boyutta Gör

Bellek sektöründe üreticiler zar alanını büyütmeden daha yoğun kapasitelere ulaşmanın peşinde. Hücre başına 4 bite kadar kısıtlanan üreticiler yığın katmanlarını arttırarak yenilik geliştirmeye çalışıyor. Japon bir girişim devrimsel bir yenilik duyurdu. 

Hücre başına 7 bit

Renesas’tan ayrılan bir ekibin kurduğu Floadia adındaki Japon girişim hücre başına 7-bitlik veri kaydederek önemli bir gelişmeye imza attı. 7-bitlik bu hücreler 10 yıl boyunca 150 dereceye kadar sıcaklıklarda korunabiliyor. 

Girişim, mikro kontrolcüler için geliştirdiği Sonos bellek teknolojisini temel alıyor. Bu teknolojide şarj tutan katmanların yapısı Ono adı verilen bir film katmanı ile yeniden tasarlanmış. Ayrıca hücre yapısı ve kontrol ağı da yeniden tasarlanmış. Girişim bu optimizasyonları yapmadan dahi 7-bitlik hücrenin 100 saniye kadar veri tutabildiğini ifade ediyor. 

Yeni teknoloji gelecek adına büyük potansiyele sahip ancak NAND bellekler için henüz erken. Proje biraz daha bellek içerisinde bilişim konseptini temel alıyor. Bu bakımdan yapay zekâ işlemlerine uygun. Girişim işlemci veya grafik birimi üzerinde değil bellek üzerinde daha verimli yapay zekâ işlemleri hedefliyor. Zaten büyük veri yüklerini tutması gerekmiyor ve 55nm üzerinde üretim süreçlerine sahip. Henüz bu yeni teknolojinin performans değerleri ve ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim