Anlık Bildirim

Benzinli otomobiller için son yakın: Yeni kurallar getiriliyor

ABD Çevre Koruma Dairesi, benzinli ve emisyonlar üreten otomobillerin satışını agresif bir şekilde kısıtlayacak yeni kurallar hazırlıyor. Kurallar kadar hedef takvim yılı da zorlu olacak.
Benzinli otomobiller için son yakın Tam Boyutta Gör
ABD Çevre Koruma Dairesi (EPA), elektrikli otomobil satışlarını artırmak için oldukça katı yeni standartları açıklamaya hazırlanıyor. Yeni kuralların bu hafta içerisinde onaylanması beklenirken yeni standartların içten yanma motorlu araçların satışını agresif bir şekilde kısıtlayacağı aktarılıyor. Yeni kurallar otomobil üreticilerine bir satış hedefi koyuyor ve bunun etkilerinin sadece ABD genelinde değil küresel ölçekte de görülmesi bekleniyor.

Yeni kurallar benzinli araçların fişini çekecek

ABD Çevre Koruma Dairesi tarafından getirileceği söylenen yeni kuralların 2027 ila 2032 model yıllarını kapsaması bekleniyor. The New York Times tarafından hazırlanan bir rapora göre esasen 2032 yılına kadar ABD'de satıların araçların üçte ikisinin elektrikli olması sağlanacak.

Benzinli otomobiller için son yakın Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz yıl Kaliforniya, eyalette satılan yeni arabaların yüzde 100'ünün 2035 yılına kadar karbon emisyonundan arındırılmış olmasını gerektirecek yeni kuralları kabul etmişti. Bununla ilgili haberimizde Kaliforniya’nın atmış olduğu adımın diğer eyaletler ve hükümet için temel olabileceğini söylemiştik. Zira eyalet, ABD’nin en büyük otomobil pazarı ve dolayısıyla burada alınan kuralların domino etkisi yaratması beklenebilir. Kaldı ki görünüşe göre taşlar devrilmeye çoktan başladı ve benzinli araçların “fişi” çekilmeye yakın.Kaliforniya’nın açtığı yola birçok eyalet girdi ve benzer düzenlemeleri kabul etti. Şimdi ise ABD genelinde bir düzenlemeye gidiliyor.

Öte yandan EPA tarafından bu hafta detaylarının açıklanması beklenen kuralların tam kapsamına hakim değiliz ancak kısa sürede detaylı bir açıklama yapılacaktır. Bununla birlikte 2032’ye kadar satılacak yeni araçların kabaca yüzde 68’inin elektrikli olmasının talep edilmesi çok zor bir hedef. Halihazırda Ocak 2023 verilerine göre ABD’de satılan yeni araçların sadece yüzde 7,83’ü elektrikli veya hibrit konumunda. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12324 kez okundu.
27 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ABD, elektrikli otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim