Anlık Bildirim

Binance ve Huobi Çin’deki faaliyetlerini durduruyor

Çin’in kripto paralara karşı sert tutumu borsaları da pes ettirdi. Binance ve Huobi ülkede yani kullanıcı alımlarını durdururken kademeli olarak mevcut kullanıcıları da engelleyecek.

Binance ve Huobi Tam Boyutta Gör

Kripto para dünyasında büyük bir düşüşe neden olan Çin merkez bankasının kripto para işlemlerinin yasa dışı olarak kabul edilebileceği kararı sonrasında borsalar da aksiyon almaya başladı. İlk haberler Huobi ve Binance’den geldi. 

Kripto para dünyası sarsıldı

Çin hükümetinin yıllardır kripto para dünyasına karşı aldığı tavır bu hafta en sert formuna büründü. Kripto para işlemlerinin yasa dışı olarak değerlendirilebileceği açıklamasının ardından haliyle kripto para borsaları da faaliyetlerini durduruyor. 

Pazarın en büyük iki borsası Binance ve Huobi ülke genelinde faaliyetlerini kademeli olarak durduracak. Gelen bilgilere göre bu iki borsa Çin sınırları içerisinde yeni üye alımını kapatıyor. Ayrıca 31 Aralık tarihine kadar da mevcut kullanıcıların kademe kademe sisteme erişimi de engellenecek. Hong Kong şimdilik bu kısıtlamadan muaf tutuluyor. 

Henüz yapılmış resmi açıklamalar yok ancak diğer merkeziyetçi borsaların da yavaş yavaş aynı yolu tercih edeceği düşünülüyor. Bu noktada Uniswap veya DYDX gibi standart veya kaldıraçlı merkeziyetsiz borsaların önem kazanacağı tahmin ediliyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim