Anlık Bildirim

Bir devrin sonu: Volkswagen Passat sedanın Avrupa için üretimi sona erdi

Autocar'ın haberine göre Volkswagen Passat'ın üretimi 2022'nin hemen öncesinde sonlandırıldı. Artık Avrupa'da Passat Sedan satışı yapılmıyor. Station Wagon gövde tipi ise biraz daha yaşayacak.

Bir devrin sonu: Passat sedanın Avrupa için üretimi sona erdi Tam Boyutta Gör

Türkiye'de hayli popüler bir model olan Volkswagen Passat sedan ile ilgili beklenen haber geldi. Autocar, Passat sedanın Avrupa'daki üretimi ve satışının sona erdiğini duyurdu. Uzun tavanlı Passat Variant ise bir jenerasyon daha görecek.

Hatırlanacak olursa Volkswagen Passat'ın Avrupa'da sonlandırılacağı haberleri 2020'de ortaya çıkmıştı. O dönem Passat sedanın 2023 yılında bitirileceği konuşuluyordu ancak Alman üretici bu süreci hızlandırma kararı almış. Bu kararın arkasındaki sebepler Passat Variant'ın daha çok satması ve Arteon'un gelişi olarak sıralanıyor.

Volkswagen Passat, 1973 yılından bu yana sedan ve station wagon gövde tipleriyle satılıyor fakat artık durum değişti. Şirketin kendi evi Almanya'daki web sitesine baktığımızda modeller arasında Passat'ı göremiyoruz. Örneğin Fransa'da hala satışta görünüyor ancak sadece stoktaki araçların kaldığı not düşülmüş.

Passat sedanın sonlandırılmasında "Aero-B" ismiyle geliştirilen elektrikli sedanın da etkisi olabilir. Zira araç ortaya çıktığından beri elektrikli Passat olarak anılıyor. Alman üreticinin ID serisindeki diğer modeller gibi MEB platformu üzerine inşa edilecek modelin tıpkı Passat gibi sedan ve station wagon versiyonlara sahip olması bekleniyor.

Türkiye'yi etkileyecek mi?

Volkswagen Passat'ın Türkiye'deki durumuyla alakalı yeni bir açıklama yok. Fakat 2020'de çıkan haberlerden sonra Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu konuyla ilgili şu açıklamada bulunmuştu:

"Dünyada, Almanya dahil, Türkiye'den daha fazla Passat sedan satılan bir ülke yok. VW, 2024-2025'e kadar Türkiye için Passat sedanın üretim garantisini verdi. Sedan modeller Avrupa genelinde kurumlar tarafından tercih edilirken, bireysel satışlar ise SUV ve stationwagon karoserlere kayıyor. Pazardaki bu değişim yavaş yavaş Türkiye'ye de geliyor."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
52388 kez okundu.
66 kişi, toplam 78 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volkswagen, avrupa ve
3 etiket daha üretim sedan passat
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim