Anlık Bildirim

Robot güldü: Mühendisler bir robota insanın yüz ifadelerine nasıl karşılık vereceğini öğretti

Robot Eva, canlı bir akış kamerasından gerçek zamanlı olarak insan yüzü ifadelerini taklit ediyor. Mühendisler bu yüz ifadelerini taklit edebilmesi için AI teknolojisini kullandılar.

Bir robota insan ifadelerine nasıl karşılık vereceği öğretildi Tam Boyutta Gör

Mühendislerin AI (Yapay Zeka) teknolojisiyle ürettikleri Robot Eva, insan yüz ifadelerini eş zamanlı taklit edebiliyor. Yani eğer siz gülüyorsanız, size gülerek karşılık verebiliyor. Uzun süredir robotlar ve insanlar arasındaki etkileşimlerle ilgilenen Kolombiya Mühendislik'in Yaratıcı Makineler Laboratuvarı'ndaki araştırmacılar, çevredeki insanların ifadelerine uyacak şekilde yanıt veren yumuşak ve etkileyici bir yüze sahip yeni bir otonom robot olan Eva'yı oluşturman için 5 yıldır çalışıyorlar. 

Yüz ifadelerimiz güven inşa etmede büyük rol oynasa da, çoğu robot hala profesyonel bir poker oyuncusunun boş ve statik çehresini kullanıyor. Bakımevlerinden depolara ve fabrikalara kadar robotların ve insanların birlikte çalışması gereken yerlerde, robotların artan kullanımıyla birlikte daha duyarlı ve yüz açısından gerçekçi bir robota duyulan ihtiyaç daha acil hale geliyor. İnovasyon Profesörü Hod Lipson "Eva fikri birkaç yıl önce, öğrencilerim ve ben laboratuvarımızdaki robotların bize plastik ve şaşkın gözlerle baktığını farkettiğimizde şekillenmeye başladı" dedi. Daha sonrasında Lipson anlattığına göre tıpkı insan gibi duyarlı bir yüz yapma gereksinimi duymuşlar. 

Bugün evlerdeki robot süpürgeler insani özellik taşımaktan çok uzak görünüyor bizlere. Çünkü onlardan böyle bir fonksiyon beklemiyoruz. Ancak bir depoda bir robotla çalışırken belki de böyle insani bir yakınlık bekleyebiliriz. Elbette henüz oralara gelmiş sayılmayız. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim