Anlık Bildirim

İngiltere, uçtan uca şifreleme karşıtı propaganda başlatıyor

Birleşik Krallık hükümeti, çevrimiçi sohbetlerde gelişmiş şifreleme yöntemlerinin kullanılmasının bazı eylemlerini sınırlandırdığı gerekçesiyle güçlü şifreleme karşıtı reklam kampanyasına hazırlanıyor

Birleşik Krallık hükümeti, gelişmiş şifreleme istemiyor

Birçok platform kullanıcılar arasında gerçekleşen konuşmaların gizliliği için uçtan uca şifreleme desteği sunarken Birleşik Krallık hükümeti, çocukları güvende tutma becerileri üzerindeki olumsuz etkilerini gerekçe göstererek uçtan uca şifrelemeye karşı bir reklam kampanyası yürütmeye hazırlanıyor.

Hükümet, güçlü şifrelemeyi sakıncalı buluyor

Birleşik Krallık hükümeti, çevrimiçi istismarı çözme gibi bazı konulardaki çabalarını engelleyeceğini düşündüğü için yeni bir reklam kampanyasının hazırlıkları içerisinde olduğu ortaya çıktı. Reklam ajansı M&C Saatchi ile yürütülecek olan çalışmalar için 534 bin sterlin bütçe ayrıldı.

Her ne kadar çocukların çevrimiçi güvenliği kampanya için ön planda tutulsa da Birleşik Krallık İçişleri Bakanının, çevrimiçi gizlilik ve güvenlik için önemli olan teknolojinin, Birleşik Krallık toplu gözetim yeteneklerinin etkinliğini azaltacağını, organize suçla mücadeleyi zorlaştıracağını ve esnekliği engelleyeceğini iddia ederek şifreleme karşıtı tutumlar sergilediği belirtiliyor.

Hükümetin bu girişimiyle alakalı Internet Society'den Robin Wilton: “İçişleri Bakanlığının korkutma kampanyası tehlikeli olduğu kadar samimiyetsiz de. Güçlü şifreleme olmadan, çocuklar çevrimiçi ortamda her zamankinden daha savunmasız. Şifreleme, kişisel güvenliği ve ulusal güvenliği korur. Hükümetin önerdiği şey herkesi riske atıyor.” dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim