Anlık Bildirim

Bitcoin aylar sonra yeniden 60 bin doları aştı: Yükselişin sebebi ne?

Bitcoin bugünkü yükselişin ardından 60 bin doları aştı. Bitcoin fiyatı neden artıyor? Yanıtı haberimizde.

Bitcoin fiyatı Tam Boyutta Gör

Lider kripto para birimi Bitcoin, aylar sonra yeniden 60 bin dolar seviyesine yükselmeyi başardı. Peki günün erken saatlerinde 60 bin dolara kadar yükselen Bitcoin’de yükselişi tetikleyen etkenler neler?

Son birkaç haftadır istikrarlı bir şekilde yükselerek 41 bin dolardan 59 bin dolar seviyesine ulaşan Bitcoin, yeniden yükseliş kanalına girdi. Bugün erken saatlerde 60 bin dolarla son 5 ayın en yüksek seviyesini kaydeden Bitcoin’deki bu boğa koşusunda SEC’in BTC ETF’leriyle ilgili attığı tweet’ler etkili oldu. SEC’in paylaşımının ardından BTC hızlı bir şekilde 59 bin dolardan 60 bin dolara bir sıçrama gerçekleştirdi. 

Öte yandan dün gece saatlerinde Twitter üzerinden bir bilgilendirme yayınlayan SEC, Bitcoin işlem sözleşmeleri olan bir fona yatırım yapmadan önce, potansiyel riskleri ve faydaları dikkatlice tarttığınızdan emin olun” ifadelerini kullandı. Bu tweet kripto para topluluğunda kısa bir süre içerisinde SEC’in bir Bitcoin ETF’lerine yeşil ışık yakabileceği şeklinde yorumlandı.

Bitcoin fiyatı 60 bin dolara yükseldi: Yükselişin nedeni ne? Tam Boyutta Gör

Bloomberg’de yer alan bir haberde de SEC’in BTC ETF’lerini geri çevirmesinin ihtimal dahilinde olmadığı şeklinde bir habere yer verilmesinin ardından bu da yükselişte etkili oldu. SEC Başkanı Gary Gensler de kısa bir süre önce bir BTC ETF’inin onaylanabileceğini belirtmişti.

Bitcoin ETF'i nedir?

Bitcoin ETF'i sayesinde yatırımcılar Bitcoin ile aynı değerde fonlara yatırım yapacak. Bitcoin fiyatı arttıkça bu fonlar değerlenecek, düştükçe değer kaybedecek. Yani Bitcoin'e dolaylı yoldan yatırım yapılacak. ETF'ler sayesinde risk minimize ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
21477 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), sec ve Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim