Anlık Bildirim

BMW renk değiştiren boya teknolojisini tanıttı: Araçların rengi tek tuşla değişecek

BMW, CES 2022 Fuarında yeni boya teknolojisini tanıttı. BMW iX konsept aracında görücüye çıkan yeni boya teknoloji, sadece tek tıklama ile beyaz, siyah ve gri renkler arasında geçiş sağlıyor.

Otomobil sektörünün büyük isimlerinden BMW, 2022 Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) araçların tek tıkla renginin değişmesini sağlayacak yeni boya teknolojisini tanıttı.

Tek tuşla araç rengi değiştirilecek

E ink olarak adlandırılan yeni boya teknolojisini BMW iX konsept aracında görücüye çıkaran şirket, araç yüzeyinin insan saçı kalınlığına eşdeğer milyonlarca mikrokapsül içerdiğini söylüyor. Negatif yüklü beyaz ve pozitif yüklü siyah renk pigmentlerini içeren bu mikrokapsüller, elektrik alanından güç alarak ve toplanarak aracın beyaz, siyah ve gri renkler arasında geçiş yapmasını sağlıyor.

Yeni teknolojinin yalnızca ''gelişmiş bir araştırma ve tasarım projesi'' olduğunu dile getiren BMW, araç renkleri arasında geçiş yapmanın güneş ışığının etkileri konusunda fayda sağlayabileceğini düşünüyor. Bununla birlikte siyah renk güneşli ve soğuk havalarda otomobili sıcak tutarken sıcak havalarda beyaz tonlarına geçilerek aracın daha soğuk olmasını sağlayacak.

Otomobil sektöründe oldukça popüler olan kişiselleştirme kavramı ile beraber yeni teknolojinin oldukça ilgi çekebileceğini söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra teknolojinin ne kadar dayanıklı olduğu ve aşırı hava koşullarına dayanıp dayanamayacağı şu an için bilinmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Editörün Seçimi Yorum
ruhsatta renk : ?
Yorumu gör »
tolgabes64
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7542 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ces 2022, BMW
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim