Anlık Bildirim

Boeing, kazadan 9 ay sonra 737 MAX üretimini durdurma kararı aldı

ABD'li havacılık devi, beş ay arayla yaşanan kazaların ardından sabıkalı hale gelen 737 MAX'lerin üretiminin ABD Federal Havacılık Kurulu'ndan uçuş onayı gelene kadar durdurulacağını açıkladı.

Boeing, kazadan 9 ay sonra 737 MAX üretimini durdurma kararı aldı Tam Boyutta Gör

Boeing, Etiyopya ve Endonezya’da beş ay arayla düşen ve yüzlerce kişinin ölümüne neden olan 737 MAX tipi yolcu uçaklarının üretimini yavaşlatmıştı. Şirket tarafından yapılan yeni açıklamada üretimin durdurulmasına karar verildiği açıklandı.

Boeing, Ocak ayında atacağı bu adımla birlikte 20 yıl sonra ilk kez bir modelinin üretimini durdurmuş olacak. Şirket, en son 1999’da yaşanan grev nedeniyle Boeing 737 üretimini durdurmak zorunda kalmıştı. Söz konusu kararın küresel satışlar ve ABD ekonomisinde yaratabileceği etkilere rağmen, üretim tesisinde çalışan 12 bin kişinin işten çıkarılmayacağı açıklandı.

Şirkete maliyeti 9 milyar dolar

Söz konusu kazaların ardından sabıkalı uçaklar olarak anılan Boeing 737 MAX’ler birer birer hangara çekilmişti. Yapılan açıklamaya göre, uçakların yerde beklemesi şirkete şimdiye dek 9 milyar dolara maloldu. Üretimin yeniden başlaması için ABD Federal Havacılık Kurulu’nun (FAA) uçakların yeniden havalanmasına izin vermesi beklenecek.

Boeing’in bu kararı, 737 MAX için parça üreten şirketleri de etkileyecek. Söz konusu model için parça imal eden 600 şirket arasında Türkiye’den TUSAŞ da bulunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim