Anlık Bildirim

Bulut sektörü ilk çeyrekte 42 milyar dolar büyüklüğe ulaştı

Uzaktan eğitim ve çalışma gibi aktiviteler bulut platformlarında yükü arttırdı. Sektör devleri farklı ülkelere genişleyerek bu yükü dağıtmayı amaçlıyor. Haliyle gelirler de artıyor.

Bulut sektörü ilk çeyrekte 42 milyar dolar büyüklüğe ulaştı Tam Boyutta Gör

Pandeminin son kullanıcı ürünlerine etkisi olduğu kadar sunucu tarafına da büyük etkisi var. Özellikle bulut altyapıları sürekli artan bir yükle karşı karşıya ve bu da gelirlere etki ediyor. Yeni yılın ilk çeyreğinde sektör devleri yine devleşti. 

Bulut kullanımı artıyor

Yapılan analizlere göre yılın ilk çeyreğinde bulut altyapıları 41.8 milyar dolar hacme ulaştı ve yüzde 35 artış gösterdi. Sektör ilk kez bir çeyrekte 40 milyar dolar hacmi geçmiş durumda. En büyük 3 servis sağlayıcı ise hacmin yüzde 58’ine sahip.

Amazon AWS sektörde yüzde 32 paya sahip ve yüzde 32 büyüme sağladı. Dünyanın farklı ülkelerine yaptığı genişlemeler ile Amazon büyümeye devam ediyor. Microsoft Azure da yüzde 19 paya sahip ve 3 çeyrek üst üste yüzde 50 büyüme rakamını yakaladı. Rakibi gibi Microsoft da farklı ofisler ve verimlilik teknolojileri ile önemli müşteriler kazandı. Google özellikle Google One ile müşteri potansiyelini arttırdı. Yüzde 7 seviyesinde payı olsa da yıl bazında yüzde 56 civarında bir yükseliş elde etti. 

Uzaktan eğitim ve çalışma gibi aktivitelerin önümüzdeki dönemde de devam edecek olması bulut altyapılarının büyümesine katkı sağlayacak. Yıl içerisinde bulut harcamalarının daha da artması bekleniyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim