Anlık Bildirim

Oyun sektörüne damga vuracak 6 trend

Oyun dünyası pandeminin de etkisiyle büyüme hızını arttırmış durumda. Masa üstü veya mobil fark etmeksizin her yaştan insanın ilgisini çeken oyun dünyasında trendler de gelişiyor.

Casper Excalibur Tam Boyutta Gör

Oyun sektörü yıllardır istikrarlı bir şekilde sürdürdüğü büyümesini pandemi döneminde daha da arttırdı. Büyüyen pazara pek çok yeni oyuncu katılırken haliyle rekabet de iyice ısındı. 2026 yılında 300 milyar dolara ulaşması beklenen oyun sektöründe yeni yılın trendlerine Excalibur ışık tutuyor. 

Oyun dünyasına damga vuracak 6 trend

Yediden yetmişe her kesimin ilgisini çeken oyun dünyası çeşitli yenilikler ve gelişmelerle büyümeye devam ediyor. Masa üstü veya mobil platform fark etmeksizin oyun dünyasının 2026 yılında 300 milyar dolar büyüklüğe ulaşması bekleniyor. 

Casper’ın performansa ve oyunculara odaklanan markası Excalibur yeni yılda oyun dünyasına damga vuracak 6 trendi şöyle sıraladı: 

1. En yeni oyunların en yeni oyuncu donanımlarıyla akıcı bir şekilde oynanabildiği düşünüldüğünde 2022 yılında oyun severlerin daha iyi teknolojiye sahip oyun bilgisayarlarına talebinin artacağı tahmin ediliyor.  

2. En iyi oyuncu donanımları yanında oyuncu aksesuarları da ayrı bir öneme sahip. Sorunsuz bir oyun deneyimi yaşamak isteyen oyun severlerin yüksek performans alabilecekleri özel olarak tasarlanmış kulaklıklar, mikrofonlar veya monitörler gibi oyuncu aksesuarlarına olan ihtiyacı gelecek yıl daha da ön planda olacak. Oyun sektörünün 2022’de büyümeye devam etmesiyle özellikle oyuncu aksesuarlarının satışlarının da aynı oranda artması bekleniyor.

3. Geçmiş dönemin popüler oyunlarının elden geçirilmiş versiyonları özellikle pandemi döneminde ilaç gibi geldi ve oyunculardan ilgi gördü. Stüdyolar bir biri ardına eski oyunların versiyonlarını çıkarıyor. Taleplerin artmasıyla 2022 yılı itibariyle daha fazla devam oyununun piyasaya sürülmesi bekleniyor.  

4. P2E olarak tanımlanan oyna ve kazan oyunları kripto para dünyasında önemli bir yer edindi. Her oyun kendi kripto parası ile alış veriş yapma imkânı veriyor. Yeni dönemde gerçek para kullanımının azalacağı ve oyun kripto paralarına ilginin artacağı ifade ediliyor. 

5. Metaverse kavramının öne çıkması ile oyunlarda sanal gerçekliğe olan talep artıyor. Nesnelerin, sahnelerin ve diğer her şeyin gerçek gibi göründüğü, bilgisayar tarafından oluşturulan sanal ortamlarda oyun oynamanın zevkine varan oyun severler, VR oyunları tekrar tekrar bitirirken en sürükleyici oyun deneyimini yaşadıklarını belirtiyorlar. 2022’de artan taleple sektöre daha fazla VR tabanlı oyunun çıkacağı ve teknolojik cihazlarında bu evrene göre şekilleneceği öngörülüyor.
6. Son olarak eSpor sektörünün daha da popüler olması bekleniyor. ESporun son senelerdeki yükselişinin oyuncuların bu çok oyunculu platformlardaki sosyal etkileşiminden kaynaklandığı söylenebilir. Oyun endüstrisinin bakış açısını tamamen değiştiren eSpor endüstrisinin 2022’de büyük bir artış göstermesi bekleniyor ve oyun severler şimdiden yeni senede yapılacak yenilikleri mercek altına almış durumda.
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim