Anlık Bildirim

Microsoft mobil uygulamaları için ülkemiz de dahil daha fazla ortak arayışında

Bugüne kadar lisans bedeli almak için Android üreticilerinin kapısını çalan Microsoft, artık kendi mobil uygulamalarına yeni fırsatlar yaratabilmek amacıyla Android üreticileri ile görüşmeler yapmaya başladı.
Samsung ile yaptığı anlaşma sonrasında OneNote, Skype ve OneDrive gibi mobil uygulamalarını Galaxy S6 serisine entegre eden Microsoft, farklı ülkelerden pek üreticiyle daha el sıkıştı. Bu üreticiler arasında başta Casper olmak üzere Dell, Trekstor, Hipstreet, DEXP, Pegatron, QMobile gibi dünyanın çeşitli ülkelerinde alanında liderlik mücadelesi veren isimler yer alıyor.
Yeni yapılan anlaşmalara göre bu üreticiler yeni nesil Android cihazlarında Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive ve Skype gibi mobil Microsoft uygulamalarına önyüklü olarak yer verecek. Böylece mobil Microsoft uygulamalarının kullanıcı sayısında önemli bir artış yaşanması bekleniyor.
Aslında Android ekosisteminde sayısı sürekli artan önyüklü uygulamaların tepki çekmeye başladığı ve kaldırılmasına yönelik kampanyaların yapıldığı bir dönemde Microsoft'un hamlesi oldukça ilginç. Tüketicilerin nasıl bir tepki vereceği ise bahse konu cihazlar piyasaya çıkınca göreceğiz.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim